Porsche echipeaza modelele 911 (992) Carrera S si Carrera 4S cu transmisie manuala

Porsche anunta o cutie de viteze manuala si pentru noile modele 911!

2020 Porsche 991 (992) Transmisie Manuala

Daca va numarati printre clasici si v-ati plans vreodata de lipsa transmisiei manuale de pe cel mai recent model Porsche 911, avem, in sfarsit, vesti bune.

Producatorul german tocmai ce a confirmat ca, in 2020, va lansa pe piata americana si o optiune de cutie manuala in sapte trepte. Cea mai buna parte a acestei informatii? Noul Carrera cu cutie manuala va avea acelasi pret ca versiunea standard. Iata de ce...

Nu doar ca Porsche face din aceasta optiune de transmisie manuala o transformare care nu costa nimic pe Carrera S si Carrera 4S, dar vine cu un pachet suplimentar Sport Chrono, de asemenea gratuit. Acesta adauga masinii suporti dinamici pentru motor, un mod sport pentru sistemul Porsche Stability Management, un sistem de turare automata dar si un mod special pentru volan. In mod normal, pe versiunile C2S si C4S cu dublu ambreiaj, asta inseamna un cost suplimentar de 2.720 de dolari.

In plus, noul 911 cu transmisie manuala va fi echipat cu un diferential mecanic de cursa limitata si cu sistemul de vectorizare a cuplului-forta Porsche, care-l inlocuieste pe cel electronic de cursa limitata cu care sunt echipate modelele PDK.

Nu uitam, in acelasi timp, ca exista si un dar. Porsche a confirmat ca nu exista planuri stricte pentru a echipa modelele standard Carrera si Carrera 4 cu transmisie manuala. E, fara indoiala, o veste foarte trista pentru fanii versiunilor mai putin puternice 911, desi suntem de parere ca aceasta limitare ar putea indruma eventualii cumparatori spre modelul ceva mai scump de 443 de cai putere.

Chiar daca transmisia manuala inseamna si mai multa munca fizica, sa nu uitam ca modelul 911 echipat astfel va fi si ceva mai rapid. Oficialii de la Porsche sustin ca masina accelereaza de la 0 la 96 de km/h (60 mph) in aproximativ 4 secunde si poate atinge, pe versiunea cu acoperis normal, o viteza maxima de 305 km/h. In comparatie, modelele echipate PDK pot atinge 96 de km/h (60 mph) in 3,3 secunde si ajung la o viteza maxima de 307 km/h.

Porsche promite mai multe detalii despre performante si noile echipamente atunci cand se apropie momentul lansarii oficiale a versiunii cu o cutie de viteze manuala in sapte trepte.

Ceea ce conteaza, pe de alta parte, este faptul ca modelul 911 isi va pastra pretul indiferent de cutia de viteze. Asta inseamna ca varianta C2S incepe de la 113.300 de dolari, C4S de la 120.600 de dolari, in timp ce versiunea decapotabila inseamna un pret suplimentar de 12.800 de dolari.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter