Care este consumul oficial al noului Peugeot 508 Hybrid? Incredibil de mic!

Peugeot a lansat noul model 508 Hybrid: care sunt cifrele oficiale?

2020 Peugeot 508 Hybrid

Dupa premiera mondiala de anul trecut, de la Paris Auto Show, Peugeot a lansat, pana la urma, noul model 508 Hybrid (si 508 Hybrid SW), asa ca avem si primele cifre oficiale de consum si autonomie ale masinilor.

Initial, Peugeot a prezentat o autonomie complet electrica de 40 de km dar, asa cum ne asteptam, producatorul a subestimat distanta pana la care va ajunge noul model hibrid folosindu-se doar de baterii.

Ei bine, conform noilor standarde WLTP, noul 508 Hybrid are o autonomie de 54 de km, in timp ce varianta 508 SW Hybrid ajunge la 52 de km.

Vestile sunt, pana la urma, bune, dar ceea ce ne-a impresionat si mai mult sunt cifrele de consum. Ambele noi modele ating un consum economic, intr-un ciclu combinat WLTP, de 1,3 l / 100 de km, in timp ce emisiile de CO2 ajung la 29 g/km si, respectiv, 30 g/km.

Bineinteles ca, asa cum se intampla in cazul modelelor electrificate, aceste cifre nu comunica tot adevarul, de vreme ce ele includ si folosirea motorului electric.

De aceea, in Statele Unite, exista doua versiuni de masini electrice si testele lor: MPGe sau "echivalentul de mile pe galon de benzina", care ne arata "cate mile poate functiona o masina folosind aceeasi cantitate de energie dintr-un galon de benzina", sau MPG, adica "milele pe care se misca masina cu bateriile descarcate".

Ambele modele sunt propulsate de o combinatie dintre un motor turbo (pe benzina) in patru cilindri de 1,6 litri Pure Tech, care produce 178 de cai, si un motor electric de 80 de kW, care produce 107 de cai, pentru o suma totala de 222 de cai putere.

Trenul de propulsie plug-in hibrid include si un pachet de baterii de 11,8 kWh, care poate fi incarcat complet, prin intermediul unui incarcator optional, de 7kW, in mai putin de doua ore. Sistemul electrificat este completat de o cutie de viteze automata e-EAT8 in opt trepte, care este conectata direct la motorul electric de pe axul frontal.

Modelele hibrid vin, de asemenea, si cu patru moduri de condus: Zero Emissions (complet electric), Sport (combina puterea celor doua motoare), Hybrid (schimba, pentru optimizarea eficientei, intre propulsia electrica si cea termica) si Comfort (combina modul Hybrid cu o configuratie a suspensiilor mai confortabila).

Noile modele Peugeot 508 Hybrid si 508 SW Hybrid sunt deja disponibile la comanda in Franta, dar masinile vor ajunge si in restul Europei la finalul acestui an sau la inceputul lui 2020.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter