Opel prezinta Corsa-E, un model electric cu o autonomie de 330 de km!

2020 Opel Corsa-E

A sasea generatie a modelului Opel Corsa va beneficia de propulsie electrica, una care produce 134 de cai si un cuplu-forta de 260 Newtoni-metru, si va oferi o autonomie estimata de 330 de km. Producatorul anunta ca versiunile diesel si pe benzina vor fi lansate ceva mai tarziu.

Propulsia electrica include si un pachet de baterii de 50 de kWh si vine cu trei moduri de condus: Normal, Eco (pentru o autonomie mai buna) si Sport (pentru un raspuns al acceleratiei mai bun).

Opel estimeaza ca noul Corsa-E poate atinge 50 de km/h in 2,8 secunde si 100 de km/h in 8,1 secunde. In plus masina beneficiaza si de incarcare rapida, ajungand la o capacitate de 80% in doar 30 de minute. Mai mult, proprietarul poate monitoriza incarcarea prin intermediul unei aplicatii pe telefonul mobil.

Sa nu uitam, insa, ca Opel a anuntat deja ca noua generatie va fi disponibila si cu un propulsor turbo pe benzina in trei cilindri de 1,2 litri, care poate produce 75 sau 128 de cai, dar si cu un motor diesel de 1,5 litri, care produce 99 de cai putere.

A sasea generatie a masinii nu se diferentiaza foarte mult de versiunea actuala, dar are parca o imagine ceva mai proaspata si este mai usoara. Mai mult, masina este echipata si cu faruri LED adaptive.

Lungimea noului model ramane la fel, de 4,06 metri, dar Opel sustine ca acoperisul este cu 48 de mm mai jos pe aceasta versiune. Nu va faceti griji pentru spatiul pentru cap din cabina, de vreme ce, de exemplu, scaunul soferului este pozitionat mai jos cu 28 de mm.

La interior, noul Corsa este echipat standard cu un sistem de infotainment cu ecran de 7 inch, dar exista si optiunea unuia de 10 inch. Nu lipseste serviciul Opel Connect, care poate oferi informatii despre trafic in timp real.

In acelasi timp, printre echipamentele de siguranta standard, trebuie neaparat sa remarcam sistemul adaptiv de control al directiei de mers, sistemul de monitorizare al unghiurilor moarte, cel de recunoastere a semnelor din trafic sau cel de asistare la parcare.

Opel va incepe sa ia comenzi pentru a sasea generatie Corsa in doar cateva saptamani, iar livrarile, cel putin pentru Corsa-E, vor incepe chiar inainte de finalul acestui an.

Sursa: Opel

Newsletter

Whatsapp