Noul Mercedes-Benz GLS: imagini noi pentru concurentul lui BMW X7!

Noul Mercedes-Benz GLS: imagini noi pentru concurentul lui BMW X7!

Se pare ca acel capac sub care s-a ascuns pana acum noul Mercedes-Benz GLS a fost, in sfarsit, ridicat si producatorul german a prezentat, in weekend, noi imagini de foarte buna calitate.

Pana la urma, aveam o idee destul de buna despre cum ar arata noul Mercedes-Benz GLS, gratie unor fotografii cu masina in camuflaj minim, dar aceste imagini ne prezinta pe de-a-ntregul urmatorul Benz de dimensiuni serioase in toata gloria sa.

Asa cum ne asteptam, noua generatie GLS arata ca o versiune mai impozanta a lui GLE, adoptand, in sfarsit, noul limbaj de design, mai modern, al gigantului Mercedes-Benz. De aceea, raspunsul producatorului german la BMW X7 reuseste destul de bine sa-si mascheze, prin curbele simple si acoperisul patratos, forma gigantica.

In comparatie cu fratele sau compact, noul GLS este imbracat in mai mult crom. Mai mult, partea din spate adopta un tratament similar, dar nu acelasi, ca pe modelul GLE, cu aceleasi stopuri LED subtiri.

Clientii vor beneficia de mai multe motorizari, printre care si cele mai noi propulsii hibride pe 48 de volti sau propulsoarele in linie in sase cilindri intalnite si pe GLE. Mai mult, versiunile AMG vor beneficia de motorul bi-turbo V8 de 4,0 litri, toate fiind echipate cu transmisie automata in noua trepte.

Mercedes-Benz lucreaza deja la o versiune Maybach ultra-luxoasa a lui GLS. Cel mai scump membru al acestei familii se va diferentia de celelalte variante GLS prin bare noi, jante personalizate si o grila frontala refacuta.

Noul Mercedes-Benz GLS va fi prezentat oficial, pe 17 aprilie, la New York Auto Show 2019, asa ca va invitam sa ramaneti pe cars.ro pentru informatii proaspete.

Design interior

Design exterior

Mai mult, similaritatile cu versiunea GLE nu se opresc aici, de vreme ce cabina lui GLS beneficiaza de acelasi design al bordului. Asta nu e neaparat un lucru rau, avand in vedere cat de invechit era interiorul anteriorului model si cat de proaspat se simte acesta, in special gratie celor doua ecrane si materialelor de inalta calitate.

In plus, cabina ofera mai mult spatiu decat vreodata, mai ales pe al doilea rand de scaune. Ampatamentul este, de aceasta data, mai lung cu 60 de mm, pana la 3,137 m, astfel ca masina e, conform celor de la Mercedes, mai lunga decat BMW X7 (3,104 m).

VIDEOCLIPUL ZILEI