Cum se prezinta noul Mercedes-Benz GLE Coupe? A doua generatie si-a facut debutul!

2020 Mercedes-Benz GLE Coupe - o noua generatie: ce ne-a pregatit producatorul german?

2020 Mercedes-Benz GLE Coupe

La doar cinci luni dupa ce Porsche ne-a prezentat versiunea Cayenne Coupe si mai putin de doua luni dupa ce BMW ne-a oferit noul X6, Mercedes-Benz lanseaza propriul sau coupe-SUV de dimensiuni generoase.

Pe a doua generatie, modelul GLE Coupe adopta o forma mult mai aerodinamica si un design ceva mai sportiv, toate combinate cu o "amprenta la sol" ceva mai serioasa. Masina este cu 39 de mm mai lunga si cu 7 mm mai lata decat actuala generatie, dimensiuni care ii ofera o imagine mai impunatoare.

Cele patru video prezentate de producator pun, insa, accent nu doar pe versiunea standard GLE Coupe 2020, ci si pe varianta mai bine echipata Mercedes-AMG 53 care, conform informatiilor, va fi disponibila chiar din prima zi. De fapt, aceasta va fi prima versiune a acestui SUV care va fi vanduta in Statele Unite.

Suntem convinsi ca, la un moment dat, cel mai probabil in a doua jumatate a anului 2020 sau la inceputul lui 2021, gigantul german va lansa si o versiune mai puternica AMG 63. Exista deja fotografii spion cu aceasta varianta, asa ca nu exista dubiu ca va fi lansata pe piata.

Daca felul in care arata masina poate fi subiectiv, nu putem nega faptul ca noul GLE Coupe este ceva mai practic decat actuala generatie. In plus, diferenta de gabarit va fi resimtita la interior, unde spatiul pentru depozitare a crescut cu 70 de litri, ajungand la cele mai bune valori din clasa sa, adica 1.790 de litri cu scaunele din spate rabatate in configuratia 40:20:40. Mai mult, spatiul de incarcare este, pe noua generatie, mai lung de 2 metri si atinge cel putin 1.080 de mm in latime, o imbunatatire cu peste 87 de mm si, respectiv, 72 de mm.

Cu toate acestea, cine mai cumpara astazi un model coupe-SUV pentru spiritul sau practic? Actualul GLE Coupe si fratele sau mai mic, GLC Coupe, vorbesc mai mult despre stil decat despre simtul practic, de vreme ce acoperisul inclinat ar fi oferit si mai mult spatiu daca ar fi fost conventional, ca pe SUV-urile GLC si GLE. Acoperisul are impact si asupra pretului masinii, dar asta inseamna sa conduci altceva decat majoritatea soferilor de pe piata.

Mercedes-Benz USA nu a declarat nimic despre momentul iesirii pe piata a noului GLE Coupe, dar ne asteptam ca masina sa fie lansata ca model oficial pentru anul 2021, asa ca va fi prezentata anul viitor.

Pana atunci, europenii vor putea achizitiona noua generatie inca din primavara lui 2020 si vor putea alege fie o versiune electrificata AMG 53 fie variante mai slab echipate: una cu motorizare diesel in sase cilindri de 268 de cai si 600 de Nm (modelul 350d) sau cealalta cu 326 de cai si un cuplu-forta de 700 de Nm (modelul 400d).

Pentru a completa aceasta gama de produse, Mercedes-Benz promite, in viitorul nu foarte indepartat, si versiuni plug-in hybrid atat pentru modelul GLE standard cat si pentru GLE Coupe.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter