Mercedes-Benz Clasa A si Clasa B primesc versiuni plug-in hybrid

Mercedes-Benz a lansat in aceasta saptamana versiuni plug-in hybrid pentru Clasa A si Clasa B, continuand astfel extinderea gamei de modele PHEV.

2020 Mercedes-Benz Clasa A/B Plug-in Hybrid

Germanii de la Mercedes-Benz au lansat recent versiuni plug-in hybrid pentru Clasa si Clasa B, acestea fiind echipate acum cu un sistem alcatuit dintr-o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 1.33 litri si un propulsor electric, cele doua generand impreuna un total de 218 cai putere. Noile versiuni PHEV sunt disponibile pe variantele hatchback si sedan ale Clasei A, dar si pe noua generatie a monovolumului Clasa B.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, noua solutie de propulsie utilizata de cei de la Mercedes-Benz pentru aceste versiuni are la baza o unitate de motorizare cu capacitate de 1.33 litri si cu patru cilindri, fiind capabila sa dezvolte de una singura 160 de cai putere si un cuplu maxim de 250 Nm.

Unitatea de motorizare este, asa cum stiti deja probabil, dezvoltata in parteneriat cu Alianta Renault - Nissan, fiind deja disponibila si pe versiunile traditionale ale Clasei A si Clasei B. Alaturi de aceasta unitate pe benzina sta un propulsor electric de 75 kW, adica echivalentul a 102 cai putere. Motorul electric ofera, de asemenea, si un cuplu maxim de 300 Nm.

Impreuna, cele doua unitati de motorizare formeaza un ansamblu care este capabil sa genereze un total de 218 cai putere si un cuplu maxim de 450 Nm. De asemenea, transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu dublu ambreiaj si cu opt trepte.

Clasa A hatchback, echipat cu aceasta solutie de propulsie, este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 6.6 secunde, in timp ce versiunea sedan va avea nevoie de un timp de 6.7 secunde. In schimb, Clasa B echipat astfel va fi un pic si mai lent, avand nevoie de 6.8 secunde pentru a ajunge la pragul celor 100 km/h. In functie de versiune, viteza maxima poate ajunge pana la 235 - 240 km/h. In regim electric, viteza maxima va ajunge pentru toate versiunile doar pana la 140 km/h.

Acumulatorul cu care sunt echipate aceste modele este de 15.6 kWh, ceea ce inseamna ca vorbim despre o autonomie electrica de 60 - 68 de kilometri pentru Clasa A hatchback, 61 - 69 de kilometri pentru Clasa A sedan, respectiv 56 - 57 de kilometri pentru Clasa B. Toate cele trei versiuni pot fi incarcate atat cu curent alternativ, cat si cu curent continuu.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter