McLaren Elva: nu are acoperis sau geamuri dar costa 1,69 de milioane de dolari!

Cel mai recent McLaren Ultimate Series se inspira din trecut!

Cel mai recent model McLaren din Ultimate Series tine legatura cu trecutul. De ce? Botezata Elva, supermasina fara acoperis pregatita de specialistii de la McLaren imparte numele si se inspira din designul modelului McLaren-Elva M1A din anii '60.

Ca si predecesorul sau spiritual, de pe Elva lipsesc geamurile de orice fel, care sa-i protejeze pe ocupanti de elementele naturii. Asta inseamna pana si parbrizul, desi va exista aceasta optiune pe anumite piete (chiar si in Statele Unite).

Producatorul britanic e de parere ca cei care vor conduce acest roadster nu se vor supara daca lipseste parbrizul traditional, pentru ca Elva a fost gandita sa-si poata pozitiona ocupantii intr-un fel de "bula" aerodinamica.

McLaren reuseste sa faca asta prin canalizarea aerului prin botul masinii si printr-o gura de aer amplasata pe partea din fata, chiar inaintea zonei pasagerilor. In plus, cu ajutorul unui deflector activ care se ridica cu pana la 15 cm, asa ca aerul din fata isi gaseste drumul catre aceasta zona, iar pasagerii se vor bucura de un calm relativ.

Relativ ramane cuvantul potrivit in aceasta situatie deoarece, in ciuda acestor modificari aerodinamice, nu ne putem imagina cum ar putea fi liniste in "cabina" acestui monstru de fibra de carbon, a carui motor bi-turbo V8 de 4,0 litri produce nu mai putin de 804 de cai putere.

Acest propulsor, alaturi de cutia de viteze automata in sapte trepte, ajuta masina sport sa atinga 200 de km/h in 6,7 secunde si 100 de km/h in mai putin de trei secunde.

Mai mult, Elva se dovedeste, pe langa stil si viteza, si o masina surprinzator de functionala. In cabina, ne vom intalni cu un sistem de infotainment cu ecran de 8,0 inch, in timp ce pe partea de spate ne intalnim cu un spatiu de depozitare in care pot fi gasite doua casti personalizate.

Cu un pret de plecare de 1.690.000 de dolari si doar 399 de unitati produse, cel mai recent model McLaren Ultimate Series costa si este destul de rar pe cat de interesant se situeaza ca design si ca performante. Primele livrari ale noului Elva vor avea loc aproape de finalul anului 2020...

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: McLaren

Newsletter