Mazda MX-30: ce pret are noul crossover electric in Romania

Mazda a prezentat saptamana trecuta la Salonul Auto de la Tokyo primul SUV istoric din istorie.

2020 Mazda MX-30

Mazda a lansat modelul MX-30, fiind primul SUV electric aparut pe piata. Romanii pot da pre-comanda la pretul de 33.900 de euro, iar modelele ar putea ajunge in partea a doua anului viitor.

Mazda a prezentat saptamana trecuta la Salonul Auto de la Tokyo primul SUV istoric din istorie. Desi au trecut doar cateva zile, japonezii au anuntat ca masina poate fi pre-comandata inclusiv din Romania, iar varianta speciala se gaseste la putin sub 34.000 de euro.

Noul SUV electric standard are o culoare de caroserie Ceramic Metallic, jantele clasice pe 18 inchi si faruri LED adaptive cu sistem propriu de spalare.

Interiorul propus de Mazda SUV este unul extrem de bogat cu scaune incalzite actionate electric, climatizare automata, ornamente din pluta pe consola centrala, head-up display, dar si conectivitate pentru Aplle Carplay sau Android Auto.

Modelul standard are camera video pentru marsarier sau senzorii de parcare fata-spate, de ploaie si de lumina. Mazda MX-30 este echipata cu asistent inteligent de franare, sistem de avertizare la depasirea benzii de rulare sau pilot automat adaptiv Mazda.

Noul Mazda are dimensiuni similare cu CX30, iar motorul este electric de 105 kW (143 CP). Cuplul motor este de 265 Nm si are un accumulator cu o capacitate de 35.5 kWh si o autonomie de 200 de kilometri, in timp ce bateria pentru modelul are o garantie de opt ani in limita a 160.000 de kilometri.

Mazda MX-30 este al 15-lea model electric care ajunge in Romania dupa Renault Zoe, Honda e, Kia e-Niro, Opel e-Corsa sau Nissan Leaf.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Mazda

Newsletter