2020 Lexus RX Facelift: ecran tactil si conectivitate Apple CarPlay si Android Auto!

2020 Lexus RX Facelift

Lexus a pregatit un facelift pentru modeleul RX, masina care vine cu mai multe modificari stilistice si cu cateva noi caracteristici tehnice. Designul exterior este primul element care iese in evidenta pe noua generatie RX. Partea frontala adopta un design mai "curat", cu faruri mai subtiri si noi lumini de ceata.

Nu lipseste grila traditionala Lexus, iar pe spate ne intalnim, de asemenea, cu cateva schimbari, printre care reflectoarele diferite si stopurile ceva mai ascutite. In plus, Lexus a pregatit, pentru acest SUV, noi jante de 18 sau 20 de inch, si a adaugat doua noi nuante, bej metalic Moonbeam si verde perlat Nori.

Fara indoiala, cele mai importante modificari pot fi intalnite la interior, RX Facelift stralucind la acest capitol. Toate modelele noi sunt echipate, standard, cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inch, dar puteti opta si pentru unul cu display de 12,3 inch.

Asta e mult pentru Lexus, de vreme ce modele actuale ale marcii nu sunt echipate cu ecrane tactile si sunt operate prin intermediul unui trackpad. Asta nu inseamna ca acest element lipseste de pe noul model, poate vreunul dintre cumparatori il prefera in locul unui ecran tactil.

O alta imbunatatire importanta este intalnita la nivelul software, sistemul de infotainment beneficiind, de acum, de suport Apple CarPlay si Android Auto. Se pare ca Toyota si Lexus au cam intarziat la acest capitol, dar au ajuns si ele la "petrecere". Oficialii de la Lexus sustin chiar ca noul RX include si un sistem de comanda vocala avansat, care are abilitatea de a recunoaste mult mai multe fraze decat unul conventional.

Din punct de vedere mecanic, noul SUV este echipat cu bare de stabilizare (pe fata si pe spate) usoare, prevazute noi bari de ranforsare, care vor imbunatati raspunsul masinii in viraje. Nu lipsesc barele antiruliu mai rigide si nici noile amortizoare. Mai mult, producatorul promite ca noile suspensii reduc zgomotul si vibratiile drumului.

Noul RX este echipat, standard, cu mai multe sisteme de siguranta, printre care asistentul pentru semnele de circulatie, asistentul la gasirea benzii de mers, sistemul de detectare a biciclistilor, cel dinamic de ghidare prin radar, dar si un nou sistem de prevenire a coliziunilor.

Cei care cauta o versiune RX mai sportiva, se vor bucura sa afle ca vor exista doua pachete F Sport pentru Lexus RX, unul orientat in special pe estetica, iar celalalt combinand modificarile vizuale cu cele mecanice. Acest al doilea pachet F Sport include si noi guri de aer, un sistem activ de control al sunetului, servodirectia electrica, dar si un volan incalzit.

Printre modificari mai ies in evidenta amortizoarele mai performante, prezente atat pe partea frontala cat si pe cea din spate, dar si un nou selector de moduri de condus, care include si modurile Sport+ si Custom.

In Statele Unite, Lexus va vinde trei versiuni ale noii generatii, RX 350L, RX 450 h si RX 450 hL, ultimele doua echipate cu un V6 de 3,5 litri si trei motoare electrice, combinatie care trimite toti cei 308 cai catre toate cele patru roti. Modelul non-hibrid este echipat cu acelasi motor termic si produce doar 295 de cai putere.

Oficial, productia acestei noi generatii RX va incepe in al treilea trimestru al lui 2019.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Lexus

Newsletter