Lexus a prezentat noul GX! Mai mult stil si un nou pachet off-road!

Iubitorii de masini s-au plans intotdeauna de marimea grilei noului BMW X7, asa ca sa nu uitam ca si grila celor de la Lexus a crescut putin in ultimii ani, iar modelul GX a beneficiat de aceasta noua grila inca de la prima versiune fresh.

E vorba despre modelul din 2014 iar, acum, marca premium a celor de la Toyota trece printr-un nou ciclu de transformare, cu a treia generatie.

In timp ce grila frontala nu pare sa fie mai mare, noul sau model o face mai impozanta si accentueaza marimea generala si forma, in special gratie motivului literei "L". Lexus sustine ca masina a fost "adusa la zi", motiv pentru care farurile LED au o imagine mult mai moderna.

In momentul in care scriem acest articol, nu avem la dispozitie prea multe imagini dar stim ca noul GX va fi oferit va fi oferit cu un pachet optional Sport Design, in special pentru versiunile Premium si Luxury, din care fac parte si o caroserie mai agresiva si un set de jante de 19 inch, cu finisaj metalic.

Nu lipseste o noua zona joasa pentru grila frontala, noi capace pentru oglinzile laterale, un finisaj negru pentru sistemul de esapament, dar si o noua imagine pentru stopuri.

Masina va putea fi echipata si cu pachetul optional Off-Road, disponibil exclusiv pe versiunea Luxury. Pentru o suma suplimentara, Lexus va echipa masina cu mai multe camere, o placa de protectie pentru rezervor, un sistem de racire pentru transmisie, dar si de modul Multi-Terrain.

Aceasta ultima caracteristica da posibilitatea optimizari experientei la volan plecand de la suprafata pe care circula masina, fie ca e vorba despre noroi, nisip sau suprafete off-road. Nu lipseste sistemul Craw Control, ideal pentru viteze mici pe teren accidentat, ajutand cutia de viteze a modelului la turatii mici.

Ca si pana acum, Lexus va vinde acest SUV de lux in mai multe versiuni. Una dintre ele este GX 460, masina propulsata de un motor V8 de 4,6 litri, care dezvolta 301 cai si un cuplu-forta de 446 de Nm.

Toata aceasta putere este canalizata, prin intermediul unei transmisii auto secventiale in sase trepte, cu diferential de cursa limitata si o cutie de transfer in doua viteze, catre toate cele patru roti.

Pentru modelul anului 2020, GX beneficiaza standard de Lexus Safety System+, asa ca pana si varianta de baza are in pachet un sistem de alertare la parasirea benzii de mers, un sistem de avertizare la coliziune, cu protectia pietonului sau faza lunga automata.

Si pentru ca am vorbit despre tehnologie, masina este echipata si cu doua porturi USB suplimentare in partea din spate, astfel ca acestea sunt acum patru.

Ceea ce nu stim inca este cand va fi disponibil noul model sau care va fi pretul lui, dar va putem aminti ca modelul Lexus GX din 2019 a fost disponibil de la un pret de 52.505 de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Lexus

Newsletter