Kia dezvaluie versiunile plug-in hybrid ale modelelor XCeed si Ceed SW

Kia Motors a dezvaluit la inceputul acestei saptamani versiunile plug-in hybrid ale modelelor Kia XCeed si Ceed Sportswagon, acestea urmand sa ajunga pe piata la inceputul anului viitor.

2020 Kia XCeed PHEV / Ceed SW PHEV

Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a oferit primele declaratii oficiale legate de acest subiect, sustinand ca “aceste doua modele reprezinta urmatoarea etapa importanta pentru Kia, fiind introduse sistemele de propulsie avansate, de ultima generatie”.

Herrera este de parere ca “noile versiuni plug-in hybrid vor spori atractivitatea gamei, dupa ce vanzarile noii game Ceed au crescut cu 40.1% in prima jumatate a anului curent”. Nu in ultimul rand, Emilio Herrera lanseaza si un oarecare atac la adresa rivalilor, spunand ca “in timp ce alte branduri vorbesc despre planurile lor viitoare pentru electrificare, Kia a lansat deja o gama intreaga de automobile electrice”.

Noile versiuni plug-in hybrid ale modelelor Kia XCeed si Ceed Sportswagon vor fi construite in cadrul uzinei din Zilina, Slovacia. Kia ofera pentru aceste modele o garantie fara egal inca din standard, de sapte ani si de 150.000 de kilometri, aceasta acoperind pachetul de baterii si motorul noului sistem de propulsie.

Modelele plug-in hybrid sunt construite exclusiv pentru piata europeana, vanzarile incepand in debutul anului urmator. Ambele modele vor fi disponibile optional cu pachetul de remorcare, considerat o raritate printre automobilele din clasa hibrida.

Conform reprezentantilor producatorului, noile versiuni plug-in hybrid ale modelelor Kia XCeed si Ceed Sportswagon ofera o alternativa convingatoare pentru modelele conventionale, echipate cu unitati de motorizare clasice. Noul sistem de propulsie pe care ni-l propun cei de la Kia combina un pachet de baterii litiu-ion de 8.9 kWh, un motor electric de 44.5 kW si un motor cu patru cilindri ‘Kappa’ eficient, de 1.6 litri GDi.

Puterea totala dezvoltata de sistemului de propulsie este de 141 de cai putere, in timp ce cuplul maxim ajunge pana la 265 Nm. In aceste conditii tehnice, Ceed Sportswagon poate accelera de la 0 la 100 km/h in numai 10.8 secunde, ian timp ce modelul Kia XCeed reuseste acelasi sprint intr-un timp de 11 secunde.

De asemenea, trebuie sa va mai spunem ca sistemul de propulsie este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj si sase trepte (6DCT), soferii putand in felul acesta sa schimbe chiar ei vitezele, pentru un stil de condus mai captivant decat alte automobile cu sistem de propulsie hibrid, echipate cu transmisia e-CVT (electronic continuously-variable transmissions).

Oficialii Kia estimeaza o autonomie in modul complet electric de aproximativ 60 de kilometri pentru ambele modele, ceea ce inseamna ca soferii vor putea utiliza aceste masini doar cu energie electrica pentru marea majoritate a calatoriilor cotidiene si a deplasarilor scurte.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Kia

Newsletter