Hyundai lanseaza noul Sonata Hybrid, primul sau model echipat cu panouri fotovoltaice

Hyundai a anuntat recent lansarea primului sau vehicul echipat cu panouri fotovoltaice, noul model fiind botezat Sonata Hybrid.

2020 Hyundai Sonata Hybrid

Ei bine, tehnologia cu care au echipat sud-coreenii modelul in cauza promite ca energia solara poate incarca zilnic pana la 60% din bateria electrica de care dispune masina, ceea ce ar fi suficient pentru cineva care foloseste masina doar pentru drumuri scurte in oras.

Din pacate, oficialii din cadrul structurii de conducere a producatorului asiatic au anuntat deja ca nu exista planuri pana la acest moment pentru ca Hyundai Sonata Hybrid sa fie lansat si pe Batranul Continent.

Oficialii sud-coreeniilor de la Hyundai sunt de parere ca energia solara poate contribui in timp la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta omenirea la ora actuala. Poluarea depaseste de la an la an cote neimaginabile, incalzirea globala spunandu-si deja cuvantul in multe parti ale lumii.

De asemenea, tot cei de la Hyundai sustin ca energia solara permite o autonomie mai mare pentru vehiculele hibride si electrice. Dorindu-si sa faca ceva in acest sens, cei de la Hyundai au anuntat acum lansarea modelului Sonata Hybrid, primul vehicul echipat cu panouri fotovoltaice.

Conform informatiilor pe care le-au oferit cei de la conducerea producatorului sud-coreean, tehnologia cu care vin aceste panouri fotovoltaice promite ca energia solara poate incarca zilnic bateria electrica a masinii, inclusiv in timpul rularii. Bateria poate fi incarcata in fiecare zi intre 30 si 60%, ceea ce nu este deloc putin daca stam sa ne gandim.

Conform calculelor pe care le-au facut cei de la Hyundai, soferii vor putea beneficia astfel de o autonomie suplimentara de pana la 1.300 de kilometri in fiecare an, respectiv o autonomie suplimentara de 3 - 4 kilometri in fiecare zi.

Chiar daca aceasta tehnologie este inca la inceput de drum in domeniul auto, cei de la Hyundai anunta planuri mari in aceasta directie. Astfel, oficialii producatorului asiatic au anuntat deja odata cu lansarea acestui model Sonata Hybrid ca tehnologia panourilor fotovoltaice va fi disponibila si pe alte modele din gama, incepand chiar cu anii urmatori.

Noul model Sonata Hybrid, echipat in premiera cu panouri fotovoltaice, va fi disponibil pentru inceput doar pe pietele din Asia, respectiv America de Nord. Pana la ora actuala, se pare ca cei de la Hyundai nu isi propun sa aduca acest model si pe piata auto europeana.

Videoclipul zilei
CONDUS SPORTIV - DE CE NU ESTE BUN PENTRU MASINA TA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter