Ferrari Roma: o masina de inspiratie retro, un adevarat vis de 612 cai putere

Ferrari Roma: o masina de inspiratie retro, un adevarat vis de 612 cai putere

Ferrari incearca sa surprinda cu o noua masina in dulcele stil clasic: modelul Roma!

Dupa ce au numit multe dintre masinile produse dupa numele unor orase italiene, printre care Maranello, Modena sau Portofino, a venit momentul ca cei de la Ferrari sa pregateasca si un model numit dupa capitala tarii, Roma, mai exact un coupe in doua locuri.

Gigantul italian sustine ca masina este una foarte vesela si minimalista, care este inspirata, ca design, de stilul de viata vibrant al orasului din anii ’50 si ’60. In plus, daca ne uitam cu atentie la model, putem spune cu certitudine ca masina ia multe din acei ani, de la modele ca 250 GT Berlinetta Lusso sau 250 GT 2+2.

Noul Roma este echipat cu o versiune a motorului V8 biturbo, de 3,9 litri, care produce, in aceasta configuratie, 612 cai putere si un cuplu-forta de 760 Newtoni-metru. Varful de putere este atins la 7.500 de rpm, propulsorul fiind cuplat la o cutie de viteze cu opt trepte si dublu-ambreiaj.

Conform oficialilor de la Ferrari, Roma accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 3.4 secunde si poate atinge 200 de km/h in 9,3 secunde. Desi informatia nu a fost dezvaluita oficial, se vehiculeaza ca viteza maxima a noului model va fi mai mare de 320 de km/h.

Daca designul noului Roma are inspiratii de natura retro, cu elemente vizuale similare modelului Daytona, designerii de la Ferrari au reusit sa pastreze si multe elemente moderne, printre care farurile LED adaptive, unite intre ele printr-o banda luminoasa, dar si manerele speciale de pe portiere.

Luneta din spate este fabricata din geam de cea mai buna calitate care, pe langa faptul ca aduce multa lumina in cabina, ofera si o imagine perfecta a ceea ce se intampla in spatele masinii.

Tot in interior, designerii de la Ferrari au folosit ceva destul de neobisnuit pentru marca italiana, o consola centrala destul de inalta, care separa zona soferului de cea a pasagerului.

Mai mult, soferul are in fata un panou de instrumente de bord digital destul de generos, in care este inclus si ecranul sistemului de infotainment de cea mai noua generatie. De un display separat se va bucura, insa, si pasagerul.

Cum va place, pana acum, noul Ferrari Roma?…

VIDEOCLIPUL ZILEI