Ferrari prezinta noul F8 Spider, inlocuitorul lui 488 Spider

Ferrari a inceput in fora noua saptamana, dezvaluind noul F8 Spider, versiunea cu plafon coborat a lui F8 Tributo, model care ne-a fost prezentat la inceputul acestui an.

Ferrari prezinta noul F8 Spider, inlocuitorul lui 488 Spider

Anul 2019 se dovedesti a fi un an extrem de interesant pentru fanii producatorului de la Maranello, cei de la Ferrari dezvaluindu-ne in primele noua luni ale anului cateva surprize extrem de interesante.

Daca la inceputul acestui an faceam cunostinta cu noul F8 Tributo, un model care s-a bucurat de o primire extrem de entuziasta din partea pasionatilor auto si a specialistilor din domeniu, iata ca acum a venit momentul sa vorbim despre modelul F8 Spider, versiunea cu plafon coborat a acestuia. Haideti sa descoperim impreuna ce surprize ne-au pregatit cei de la Ferrari pentru aceasta versiune noua!

Odata cu lansarea sa de acum, noul F8 Spider devine practic inlocuitorul lui 488 Spider. Din punct de vedere tehnic, noul model este echipat cu aceeasi unitate de motorizare V8 bi-turbo, cu capacitate de 3.9 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 720 de cai putere si un cuplu maxim de 770 Nm, incepand cu 3.250 rpm.

In comparatie cu modelul pe care il inlocuieste, F8 Spider se poate lauda acum cu o masa totala ceva mai scazuta, diferenta fiind insa de doar 20 de kilograme. De asemenea, din punct de vedere tehnic, F8 Spider se poate mandri cu un plus de 50 de cai putere, ceea ce este extrem de important.

Indreptandu-ne atentia catre infatisarea exterioara a versiunii F8 Spider despre care vorbim astazi, trebuie sa recunoastem ca aceasta arata extrem de bine, reusind fara doar si poate sa intoarca toate privirile celor din jur.

Nici nu putea fi altfel atunci cand ne gandim ca si aceasta noua versiune a fost proiectata si desenata tot de specialistii din cadrul Centrului de Design al Ferrari, tot acestia fiind responsabili si de modelul F8 Tributo. Aflandu-ne la acest capitol, va mai spunem ca F8 Spider beneficiaza de o lungime de 4.611 mm, de o latime de 1.979 de mm si de o inaltime de 1.206 mm.

Din punct de vedere al cifrelor de performanta reusite, va putem spune ca versiunea F8 Spider se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibila intr-un timp de doar 2.9 secunde, respectiv cu un sprint pana la pragul de 200 km/h posibil in 7.8 secunde.

De asemenea, viteza maxima a lui F8 Spider este de 340 km/h. Plafonul retractabil are nevoie de doar 14 secunde pentru a se deschide sau pentru a se inchide complet, la viteze de pana la 45 km/h.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter