BMW a prezentat noua generatie X6 (G06)

BMW a publicat in cursul diminetii de astazi mai multe fotografii si detalii tehnice cu privire la noua generatie a SUV-ului X6, model indelung asteptat de fanii producatorului bavarez. Germanii ne-au pregatit o serie de surprize interesante pentru aceasta noua generatie a modelului X6, pe care vi le vom prezenta si voua in randurile care urmeaza! Va spunem in primul rand ca noua generatie are la baza arhitectura BMW Cluster Architecture (CLAR), similara cu cea folosita si pentru modelul X5. Debutul pe piata al noii generatii este programat pentru luna noiembrie a acestui an!

Noua generatie ne aduce in primul rand niste dimensiuni ceva mai mari pentru X6 (G06)! Asadar, vorbim acum despre o lungime de 4.935 de mm, despre o latime de 2.004 mm si despre o inaltime de 1.696 de mm, singura care a scazut. Ampatamentul a crescut la randul lui cu 42 de mm, ajungand acum pana la 2.975 de mm.

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, remarcam in primul rand grila frontala. Pe langa faptul ca a crescut in dimensiuni, aceasta poate fi acum si iluminata, in premiera. Iluminarea este activata automat la deschiderea si la inchiderea masinii, insa poate fi activata si manual de sofer oricand. Blocurile optice frontala sunt disponibile optional cu tehnologia BMW Laserlight. Noile modele X6 sunt echipate cu un set de jante cu dimensiuni de 19 inci, insa pot fi alese si jante mai mari, cu dimensiuni de pana la 22 de inci. Mai trebuie spus ca garda la sol este de 216 mm, insa poate fi modificata cu pana la 80 de mm prin intermediul unui buton.

La interior nu avem schimbari foarte importante pentru aceasta noua generatie! Regasim aici a treia generatie a sistemului Head-Up Display, care are dimensiuni ceva mai mari, de 7 x 3.5 inci, oferind de asemenea si mai multe informatii. Portbagajul are un volum de depozitare de 580 de litri, insa odata cu rabatarea banchetei din spate acesta poate ajunge pana la 1.530 de litri.

Noul BMW X6 este disponibil alaturi de doua unitati de motorizare pe benzina si alte doua de tip diesel. Versiunea cea mai puternica este BMW X6 M50i si este echipata cu o unitate V8 cu capacitate de 4.4 litri, capabila sa dezvolte 530 de cai putere si un cuplu maxim de 750 Nm. Acest model de top promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in doar 4.3 secunde. Al doilea motor pe benzina este reprezentat de versiunea xDrive 40i cu sase cilindri, cu capacitate de 3.0 litri, capabil sa dezvolte 340 CP si un cuplu de 450 Nm. In acest caz, acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 5.5 secunde.

Daca va doriti o motorizare diesel, versiunea X6 xDrive 30d presupune un motor cu capacitate de 3.0 litri, capabil sa dezvolte 265 CP si un cuplu maxim de 620 Nm. In acest caz, acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in 6.5 secunde. In cele din urma, versiunea X6 M50d este echipata cu un agregat diesel de 3.0 litri, capabil sa genereze 400 de cai si un cuplu de 760 Nm, sprintul de la 0 la 100 km/h fiind posibil de realizat in 5.2 secunde. Toate versiunile prezentate sunt echipate cu o transmisie Steptronic cu opt trepte!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CENTURA DE SIGURANTA: TOT CE TREBUIE SA STII
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter