Noul BMW X5 (G05) Protection VR6 poate rezista eficient la o rafala cu celebra mitraliera AK-47!

O noua masina blindata in oferta celor de la BMW: X5 (G05) Protection VR6!

2020 BMW X5 (G05) Protection VR6

In cazul in care planuiti sa calatoriti intr-o zona extrem de periculoasa din lume dar vreti sa va bucurati de luxul adevarat, n-ar fi rau sa aruncati o privire la noul BMW X5 (G05) Protection VR6.

La prima vedere, masina nu pare deloc diferita de orice model crossover intalnit pe drumurile publice, dar lucrurile se schimba atunci cand aflam ca poate rezista la o rafala de gloante de 7,62 mm de pe un AK-47, ceea ce reprezinta oficial un nivel VR6 de blindaj. Daca cei care va ataca prefera explozibilii, BMW sustine ca masina va rezista la explozia a 15 kg de TNT la 4 metri distanta.

Pentru a ajunge la acest nivel de protectie, BMW a echipat acest model X5 cu panouri din cel mai rezistent otel de pe piata in portiere, zonele laterale ale caroseriei, acoperis si pe partea frontala. Sa nu uitam, in acelasi timp, de componentele din aluminiu dur care protejeaza zonele de sub masina si cele ale compartimentului de bagaje.

Toate geamurile modelului au fost construite special pentru aceasta versiune, ajung la nu mai putin de 30 de mm grosime si pot rezista, fara probleme, tuturor armelor de mana. Daca lucrurile scapa de sub control, toate geamurile sunt echipate cu protectie impotriva cioburilor, asa ca cei aflati in masina nu vor fi afectati.

In plus, cei interesati pot opta pentru si mai multa protectie. De exemplu, producatorul german ofera protectie suplimentara pentru zonele de sub masina, care poate rezista atacului cu grenade de mana. Mai mult, daca va simtiti amentitati de un atac cu drone, acoperisul blindat poate rezista la pana la 200 de grame de C4.

Noul X5 Protection VR6 poate si disparea rapid dintr-o zona de conflict. Masina este echipata cu familiarul motor BMW V8 bi-turbo de 4,4 litri, care produce 523 de cai si un cuplu-forta de 750 Nm, asa ca poate accelera pana la 100 de km/h in 5,9 secunde si atinge o viteza maxima, limitata electronic, de 210 km/h.

Pentru securitatea in astfel de momente, jantele de 20 de inch ale masinii sunt prevazute cu parti laterale ranforsate, asa ca modelul poate continua sa circule chiar daca pneurile sunt complet dezumflate. In plus, rezervorul beneficiaza de protectii speciale impotriva incediilor, care se pot auto-remedia in cazul in care sunt gaurite.

Noul X5 Protection VR6 are patru scaune in cabina. Un sistem intercom permite comunicarea cu lumea exterioara fara a-i pune in pericol pe pasageri, iar un buton de alarma usor de activat blocheaza usile, inchide automat ferestrele si luminile si emite un sunet puternic care ii poate descuraja pe atacanti.

BMW nu a anuntat, deocamdata, preturile sau disponibilitatea noului BMW X5 Protection VR6 dar, daca ne luam dupa celelalte oferte din gama de pe piata, ne asteptam ca masina sa fie vanduta la un pret format din sase cifre.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter