BMW lanseaza noul 330e Sedan, versiunea plug-in hybrid pentru Seria 3

BMW continua nestingherit drumul spre electrificare, introducand in gama de modele plug-in hybrid si noul 330e Sedan.

2020 BMW 330e Sedan Plug-in Hybrid

Noul model vine la pachet cu o autonomie electrica marita cu pana la 50% si cu alte cateva surprize despre care vom vorbi in randurile urmatoare. Oficialii BMW au anuntat cu ceva timp in urma niste planuri destul de serioase in ceea ce priveste electrificarea portofoliului, planuri pe care par decisi sa le respecte cu sfintenie. Mai exact, cei de la BMW isi doresc ca pana in 2023 sa aiba in gama nu mai putin de 25 de modele electrificate, fie ca vorbim despre modele hibrid, plug-in hybrid sau 100% electrice.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, cei de la BMW anunta acum introducerea noului 330e Sedan in gama Seria 3. Modelul este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare pe benzina, cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 184 de cai putere. Alaturi regasim o unitate de motorizare electrica, care este capabila sa genereze nu mai putin de 113 cai putere.

In aceste conditii, vorbim despre un ansamblu de motorizare care este capabil sa genereze un total de 292 de cai putere si un cuplu maxim de 420 Nm! Noul sistem XtraBoost vine in standard in premiera pe un model din gama BMW, oferind un plus de 40 de cai putere. Acesti 40 de cai putere pot fi dezlantuiti timp de zece secunde prin apasarea puternica a acceleratiei in modul Sport.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, noul BMW 330e Sedan este capabil de niste performante tehnice destul de bune! Vorbim, spre exemplu, despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata intr-un timp de doar 5.9 secunde, ceea ce nu este deloc rau.

De asemenea, vorbim si despre o viteza maxima care poate ajunge pana la 230 km/h. Daca vorbim insa despre modul 100% electric, trebuie sa spunem ca masina va atinge o viteza maxima de doar 140 km/h.

Nu in cele din urma, trebuie sa mentionam ca autonomia a crescut cu 50%, ceea ce inseamna ca acum vorbim despre o autonomie in modul electric de 66 de kilometri, ceea ce nu mai este chiar atat de putin.

Daca ne referim la consumul mediu, trebuie sa va mai spunem ca oficialii celor de la BMW au mentionat in fisa tehnica un consum cuprins intre 1.6 si 1.9 litri de combustibil consumat pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter