BMW prezinta ultimele noutati pentru Seria 3: 300e, 330e si M340d

BMW a anuntat recent ca Seria 3 va fi disponibil curand si in versiune M340d xDrive, constructorul bavarez pregatind o echipare diesel cu 340 de cai putere si un sistem mild-hybrid la 48V.

2020 BMW M340d xDrive

Germanii de la BMW au anuntat recent ca au pregatit o serie de surprize pentru fanii Seria 3, acestea urmand sa fie prezentate oficial in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva, eveniment care isi va deschide portile incepand cu data de 3 martie. Fanii Seriei 3 vor face cunostinta la Geneva cu versiunile plug-in hybrid 300e xDrive Sedan, 330e Touring si 330e xDrive Touring. Haideti sa aflam impreuna mai multe detalii!

Tot la Geneva urmeaza sa asistam si la prezentarea versiunilor M340d xDrive Sedan si M340d xDrive Touring, versiuni care vor fi echipate din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare diesel cu capacitate de 3.0 litri, capabila sa dezvolte 340 de cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm.

Resursele despre care vorbim vor fi gestionate prin intermediul unui cutii automate Steptronic Sport cu opt trepte, sistemul de tractiune integrala xDrive aducandu-si la randul lui aportul. In aceste conditii tehnice, versiunea M340d xDrive Sedan va putea accelera de la 0 la 100 km/h in doar 4.6 secunde, in timp ce varianta Touring va reusi acelasi sprint intr-un timp de 4.8 secunde.

Producatorul german a introdus acum si un sistem mild-hybrid la 48V, tehnologia incluzand un starter-generator capabil sa sustina propulsorul cu ardere interna la pornirea de pe loc sau in momentul in care soferul accelereaza puternic. Conform celor de la BMW, sistemul mild-hybrid ofera un plus de 11 cai putere si pana la 120 Nm in acele momente cheie.

Inca din echiparea standard, cele doua versiuni vor fi echipate cu diferentialul M Sport, cu suspensia M Sport si cu directia sport variabila. De asemenea, clientii vor putea opta si pentru suspensia adaptiva M si pentru pachetul M Technic. Nu in ultimul rand, si sistemul de franare a fost imbunatatit, cele doua variante ale lui Seria 3 urmand sa fie echipate cu discuri de 348 de mm pe puntea fata, respectiv de 345 de mm pe puntea spate.

Aceeasi motorizare a fost introdusa curand si pe BMW X5 si X6, conform producatorului german propulsorul diesel fiind echipat cu un sistem pentru tratarea gazelor de evacuare in doua etape. Astfel, atat M340d xDrive Sedan, cat si M340d xDrvie Touring respecta normele de poluare Euro 6d, norme care urmeaza sa fie introduse incepand cu prima zi a anului viitor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter