BMW prezinta noua generatie Seria 1

BMW a publicat cu putin timp inainte primele fotografii si informatii in legatura cu noile modele de generatie noua Seria 1, modele indelung asteptate de fanii brandului german.

Noul Seria 1 a primit o platforma cu roti motrice fata, in infatisare destul de diferita in comparatie cu cea pe care o cunosteam noi si, bineinteles, mai multe tehnologii de ultima generatie. Modelul de clasa compacta va fi disponibil exclusiv in versiunea cu cinci usi si va putea fi admirat in premiera mondiala in cadrul evenimentului #NEXTGen, care se va desfasura in perioada 25 - 27 iulie. Pana atunci insa, haideti sa vedem ce surprize avem!

In primul si primul rand, noile modele BMW Seria 1 au scazut in lungime cu 5 mm, ajungand la 4.319 mm, si au crescut in latime, respectiv inaltime, cu 34, respectiv 13 mm. Avand in vedere ca vorbim despre o noua arhitectura cu roti motrice fata, avem in fata si niste proportii schimbate. Spre exemplu, putem observa cum capota este mai scurta la noile modele sau cum montantii A sunt ceva mai inclinati. Tot in partea frontala mai putem remarca si o noua grila frontala, de dimensiuni ceva mai mari. In partea din spate, putem observa niste aripi ceva mai generoase.

Chiar daca dimensiunile noilor modele nu sunt atat de diferite in comparatie cu vechea generatie, cei de la BMW sustin ca spatiul de la interior va fi acum ceva mai generos. Noile modele beneficiaza, de asemenea, de un portbagaj cu un volum de 380 de litri, dar care poate creste pana la 1.200 de litri. La nivelul habitaclului regasim si mai multe tehnologii de ultima generatie.

Spre exemplu, instrumentarul de bord este disponibil acum atat intr-o varianta mixta, cat si intr-o varianta complet digitala, ceea ce ar aduce cu sine un ecran cu dimensiuni de 10.25 inci. De asemenea, in centrul plasei de bord se regaseste si ecranul sistemului de infotainment, care poate fi comandat atat intr-o versiuni de 8.8 inci, cat si intr-o versiune de 10.25 inci. In premiera, putem vorbi acum si despre un Head Up Display color de 9.2 inci!

Noul Seria 1 va fi disponibil cu doua unitati de motorizare pe benzina, respectiv cu trei propulsoare diesel. Daca va doriti o motorizare pe benzina, versiunea 118i este echipata cu o unitate de 1.5 litri de 140 de cai putere. A doua versiune este M135i xDrive si este echipata cu o unitate de 2.0 litri, care ofera 306 cai putere si un cuplu maxim de 450 Nm. Versiunea de baza in categoria diesel este 116d si este echipata cu o unitate de 1.5 litri, capabila sa dezvolte 116 CP. Apoi avem versiunea 118d, care ne aduce o unitate

de 2.0 litri si 150 de cai putere sub capota. In cele din urma, cea mai puternica versiune diesel este 120d xDrive si ne propune o unitate de 2.0 litri, care dezvolta 190 de cai putere.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter