BMW M5 Edition 35 Years: finisaje interioare din aur si peste 600 de cai putere!

2020 BMW M5 Edition 35 Years

BMW sarbatoreste 35 de ani de la primul model M5 si asta nu oricum, ci cu lansarea unui exemplar special: BMW M5 Edition 35 Years.

Masina are la baza modelul BMW M5 Competition si este echipata cu acelasi motor V8 bi-turbo de 4,4 litri, care produce 617 cai (la 6.000 de rpm) si un cuplu-forta de 750 de Nm (la turatii intre 1.800 si 5.860 rpm).

Ce inseamna asta? Foarte simplu: acest sedan destul de potent poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 3,1 secunde si poate ajunge la 200 de km/h in 10,8 secunde.

La exterior, M5 Edition 35 Years este unic in special datorita culorii sale: gri metalic inchis II Frozen BMW Individual. Sedanul este echipat si cu jante usoare de aliaj M de 20 de inch, finisate intr-o nuanta gri grafit.

Sa nu uitam sa vorbim, de asemenea, despre etrierele de frana negre lucioase, dar si despre disparitia de pe masina, mai exact de pe partea dorsala, a siglei M5.

In cabina, ne intalnim cu o pereche de scaune sport M, "imbracate" in piele neagra Merino BMW Individual, cu cusaturi contrastante bej. Ceea ce iese cu adevarat in evidenta este, insa, structura din aluminiu si carbon anodizat (auriu) de pe consola centrala sau de pe interiorul portierelor.

Nu lipseste instrumentarul digital de bord de 12,3 inch, care are ca pereche un display central de 10,3 inch, pe care l-am vazut pentru prima data pe modelul X5 si pe Seria 8. Schimbarile interioare sunt completate de placutele speciale de pe interiorul portierelor si de pe consola centrala, pe care sta scris "M5 Edition 35 Jahre".

Toate cele 350 de exemplare ale acestei editii limitate M5 vor fi echipate, standard, cu pachetul Executive si cu cel M Driver. Din primul fac parte sistemul de inchidere automata a portierelor, parasolare automate pentru geamurile dorsale, scaunele frontale ventilate si cu masaj sau sistemul de clima automat pe patru zone.

Cat despre pachetul M Driver, acesta ajuta la ridicarea limitei electronice a vitezei maxime de la 250 la 304 de km/h. In plus, producatorul german ofera si un voucher la Scoala M Driver si la Centrul BMW Performance, fie in Spartanburg, fie in Thermal.

Printre imbunatatiri, trebuie sa mai remarcam montarea unui sistem de esapament M Sport, dar si cel mai recent sistem Live Cockpit Professional, care beneficiaza de sistemul de operare BMW iDrive 7.

Dintre cele 350 de exemplare, doar 35 de unitati M5 Edition 35 Years vor ajunge in Statele Unite, pretul de plecare, cu tot cu taxe, fiind de 128.995 de dolari. In Europa, acest model are un pret de 141.240 euro.

Sursa: BMW

Newsletter

Whatsapp