Noul BMW M135i xDrive arata mai sportiv echipat cu componente M Performance

2020 BMW M135i xDrive M Performance

Nu cu foarte multe ore in urma, BMW a prezentat oficial noua generatie din Seria 1, iar producatorul german se grabeste sa reinventeze versiunea de baza, "imbracand-o" in echipamente M Performance.

Ceea ce vedeti in imagini este modelul de top M135i xDrive, echipamentele montate pe acestea fiind un exemplu pentru noile versiuni din Seria 1, mai ales la capitolul performante si in special daca luam in calcul faptul ca BMW a decis sa renunte la variantele M complete ale masinilor cu tractiune fata.

Pe langa modificarile vizuale evidente, se intampla lucruri foarte frumoase la capitolul hardware, pe masini intalnindu-ne cu frane M Performance de 18 inch, cu discuri perforate mai mari si ventilate pe axul frontal. Finisate intr-o nuanta rosie, etrierele in patru pistoane sunt produse, pentru scaderea greutatii, din aliaj de aluminiu. Si pe axul spate ne intalnim cu aceleasi materiale usoare, dar etrierele beneficiaza de un singur piston.

Printre componentele M Performance de pe Seria 1 / M135i xDrive se numara mai multe modele de jante din aliaj, de 18 si de 19 inch, unele recomandate pentru uzul pe timp de vara, altele gandite pentru anotimpul rece, care ofera posibilitatea de montare a unor lanturi.

Unele dintre aceste jante sunt finisate intr-o singura tonalitate de culoare, negru mat, in timp ce altele adopta un finisaj in doua nuante. In plus, toate aceste jante pot beneficia si de genti de depozitare si transport, pentru a evita deteriorarea lor.

Dungile negre laterale de pe acest hatchback compact fac parte din pachetul vizual propus de producator, la fel ca si accentele de aceeasi nuanta intalnite pe caroseria mai sportiva a modelului. Capacele oglinzilor laterale sau difuzorul spate au fost produse, tot pentru scaderea greutatii, din fibra de carbon, iar oficialii de la BMW sustin ca toate componentele au fost optimizate in tunelul cu vant pentru cele mai bune performante aerodinamice.

Deschideti portierele si va veti intalni, afisat pe asfalt, gratie unui proiector LED montat pe partea de jos a usilor, cu logo-ul luminos BMW M Performance. Ceea ce ni s-a parut interesant este ca mai exista alte doua imagini care pot fi afisate, marca germana incercand sa ofere "o atmosfera foarte exclusivista si complet... altfel".

Tot in cabina ne mai intalnim cu alte cateva imbunatatiri, care reusesc sa diferentieze masima de modelul standard. Un exemplu relevant este volanul M Performance imbracat in Alcantara si elemente rosii, care contrasteaza cu cusaturile argintii / gri. Daca va intereseaza si mai mult, aveti si optiunea de a combina fibra de carbon cu piele naturala sau cu Alcantara.

Mai mult, pe modelele din Seria 1 echipate cu transmisie automata sunt valabile, ca optiune, si padele din fibra de carbon. Pentru a completa acest pachet vizual, trebuie sa amintim si de covorasele din velur catifelat, pe care se vad literele "M Performance".

Voua cum vi se pare aceasta noua versiune? Trebuie sa recunoastem ca suntem incantati, cel putin in acest moment...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: BMW

Newsletter