Audi prezinta noile modele plug-in hybrid: A8 si Q7 60 TFSIe

Audi prezinta noile modele plug-in hybrid: A8 si Q7 60 TFSIe

Audi incearca sa dea lectii in ecologie: cum vor arata noile Q7 si A8 plug-in hybrid?

Dupa lansarea, pe la inceputul acestui an, a unor versiuni plug-in hybrid Q5 si A7 Sportback, Audi isi dubleaza oferta de vehicule electrificate cu cea mai noua generatie a modelului SUV de mari dimensiuni Q7 dar si cu noul model de top A8.

E adevarat ca ambele noi modele din catalogul ecologic al marcii pastreaza multe dintre elementele stilistice ale variantelor standard, dar ne-am obisnuit cu asta de la un Audi electrificat.

Se pot observa ceva schimbari la cele doua bare ale masinilor, plus un capac suplimentar sub care se ascunde portul de incarcare, in timp ce in cabina ne intalnim cu o noua versiune a instrumentarului de bord, pe care vom gasi toate informatiile specifice modelelor de top Audi.

Cea mai importanta modificare de la interior este butonul EV de pe displayul inferior, care transforma noile Q7 si A8 in masini complet electrice, e adevarat pe distante scurte. Ambele vehicule vor avea autonomie electrica de doar 40 de km.

Botezate oficial Q7 60 TFSIe si A8 60 TFSIe, cele doua modele sunt echipate cu acelasi propulsor pe benzina V6 de 3,0 litri, care lucreaza alaturi de un motor electric pentru a ajunge la 449 de cai si la un cuplu-forta de 700 de Nm. Ambele masini sunt echipate standard cu transmisie automata in opt trepte si cu tractiune integrala Quattro, in asa fel incat sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 6 secunde si sa atinga o viteza maxima de 241 de km/h.

In timp ce modelul SUV va beneficia de ajutorul unui pachet de baterii litiu-ion de 17,3 kWh, sedanul va trebui sa se multumeasca doar cu unul de 14,1 kWh. In ambele cazuri, insa, bateriile racite cu apa vor fi amplasate sub „podeaua” portbagajului, iar motorul electric este pozitionat intre propulsorul termic si transmisie.

In plus, si nu trebuie sa uitam asta, Audi va vinde noul model A8 cu propulsie plug-in hybrid atat in versiune standard cat si forma sa cu ampatament mare.

Nu uitati, de asemenea, ca trebuie sa ne asteptam la multe de la marca din Ingolstadt atunci cand vorbim despre electrificare, de vreme ce producatorul german va vinde masini electrice pe patru platforme diferite: J1 (E-Tron GT), PPE (A5 Sportback), MEB (Q4 E-Tron) si versiunea electrica MLB Evo (E-Tron Sportback).

VIDEOCLIPUL ZILEI