Preturi pentru versiunea plug-in hybrid a lui Audi A6 in Romania

Noul Audi A6 55 TFSI e quattro poate fi comandat de acum si in Romania, producatorul german publicand preturile la care acesta va fi comercializat pentru soferii romani.

2020 Audi A6 Plug-in Hybrid

Recent, germanii de la Audi au publicat preturile pentru versiunile plug-in hybrid ale lui Q5, modelul in cauza putand fi comandat in versiunile Q5 50 TFSI e quattro, respectiv Q5 55 TFSI e quattro. Din fericire pentru cei interesati, mai nou, si versiunea plug-in hybrid a lui A6 este disponibila pe piata auto din tara noastra, denumirea oficiala a acesteia fiind A6 55 TFSI e quattro.

Asa cum probabil ca stiti deja, sistemul de propulsie PHEV gandit de cei de la Audi pentru acest model este format dintr-o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 252 de cai putere, alaturi de care mai gasim inca o unitate electrica de 105 kW.

In total, sistemul despre care vorbim este capabil sa genereze o putere de 367 de cai si un cuplu maxim de 500 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate cu sapte trepte, in timp ce masina beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala quattro.

In aceste conditii tehnice, cifrele de performanta reusite de aceasta versiune plug-in hybrid a lui A6 nu sunt deloc rele, ba chiar din contra. Spre exemplu, vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care este posibil de realizat intr-un timp de 5.6 secunde, in timp ce viteza maxima a acestui model ajunge pana la 250 km/h. In schimb, in modul electric, acest Audi A6 poate rula cu o viteza maxima de 135 km/h.

Motorul electric despre care va spuneam mai devreme este sustinut de o baterie cu capacitatea de 14.1 kWh. In aceste conditii, autonomia electrica a masinii este de pana la 53 de kilometri, autonomie masura conform noilor teste WLTP. Pentru o reincarcare completa, acumulatorul are nevoie de aproximativ 2 ore si jumatate, ceea ce nu este deloc mult!

Acum ca ne-am lamurit cu toate aceste considerente tehnice, haideti sa vedem si care este pretul la care va putea fi cumparata aceasta masina. Si, asa cum va puteti da seama, nu vorbim deloc despre un pret prea mic! Mai exact, versiunea PHEV a modelului Audi A6 va putea fi cumparata de pe piata auto din tara noastra cu o suma in valoare de 71.396 de euro, cu toate taxele incluse.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter