Aston Martin prezinta editia limitata V12 Speester

Aston Martin a publicat primele fotografii si informatii oficiale cu privire la editia speciala V12 Speedster, un supercar fara plafon si parbriz care a atras deja toata atentia pasionatilor auto asupra sa.

2020 Aston Martin V12 Speedster

Noul Aston Martin V12 Speedster a fost dezvoltat de specialistii Aston Martin si ai diviziei Q, liniile de design ale acestuia fiind inspirate atat de modelele producatorului care au inregistrat performante deosebite in motorsport, cat si de lumea lumea aviatiei. Spre exemplu, la prima privire pe care o aruncam noului model, putem observa ca partea frontala a acesuia preia o serie dintre elementele pe care le regasim pe Vantage.

Totodata, putem observa cateva prize de aer suplimentare, dispuse la nivelul spoilerului, pe capota si pe aripile laterale. Britanicii si-au dorit ca V12 Speedster sa se faca evidentiat printr-un loc destul de agresiv, drept pentru care putem vedea acum un tunel median care uneste capota de zona posterioara a supercarului.

Mergem mai departe catre interior si spunem in primul si primul rand ca in acest automobil vor putea calatori doar doua persoane. La nivelul habitaclului regasim mai multe accesorii din fibra de carbon, piele, crom si aluminiu. In dreptul pasagerului din fata, locul torpedoului a fost luat de o geanta de mici dimensiuni din piele.

Asa cum spuneam si mai devreme, in cazul acestui supercar nu exista nici parbriz si nici plafon. De asemenea, mai vorbim si despre niste jante cu dimensiuni de 21 de inci si despre un sistem de evacuare special.

Din punct de vedere tehnic, aceasta editie speciala este echipata cu o unitate de motorizare V12, cu capacitate de 5.2 litri, capabila sa dezvolte 700 de cai putere si un cuplu maxim de 753 Nm. Resursele sunt livrate exclusiv catre puntea spate prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte, dezvoltata de cei de la ZF.

Totodata, trebuie sa spunem ca noul V12 Speedster este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h intr-un timp de doar 3.5 secunde, in timp ce viteza maxima pe care o poate atinge a fost limitata electronic la 300 km/h.

Britanicii de la Aston Martin mentioneaza ca lista de comenzi pentru noul V12 Speedster a fost deja deschisa, ceea ce inseamna ca cei interesati pot face deja primul pas in vederea achizitionarii acestui model editie speciala. Pretul de pornire pentru un exemplar V12 Speedster este de 765.000 de lire, ceea ce inseamna aproape 880.000 de euro. Livrarile noului model Aston Martin V12 Speedster vor debuta in primul trimestru al anului viitor!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter