Noua editie limitata Abarth 695 70° Anniversario are un spoiler care poate fi ajustat manual!

Noul Abarth 695 70° Anniversario va fi produs in doar 1.949 de exemplare!

2020 Abarth 695 70° Anniversario

Asa cum, probabil, v-ati dat seama, de multe ori cadourile cele mai frumoase sunt cele pe care ni le oferim singuri, indiferent de ocazie. Asta pare sa fie cazul masinii despre care vorbim in acest articol, un model pe care Abarth si-l ofera cadou la cea de 70-a aniversare.

Pentru a marca acest eveniment, marca detinuta de FCA construieste o editie speciala, un model botezat destul de sugestiv Abarth 695 70° Anniversario. Vor exista doar 1.949 de unitati ale acestei masini, gandita sa fie un tribut al anului in care Carlo Abarth a fondat compania.

Prezentata in Milano, la Abarth Days 2019, cea mai mare adunare de fani ai modelului Scorpion din Europa, noul Abarth 695 70° Anniversario este mai mult decat echipat.

De exemplu, pe masina debuteaza noul "Spoiler ad Assetto Variabile", care a fost testat in tunelul cu vant FCA din Torino. Despre acest spoiler ajustabil se spune ca imbunatateste aderenta si stabilitatea vehiculului la viteze mari, mai ales pe circuite rapide si complexe.

Spoilerul poate fi ajustat in 12 pozitii, cu o inclinatie care poate merge de la 0 la 60 de grade. Sa nu uitam ca, asa cum sustine producatorul, la inclinatia maxima, cea de 60 de grade, si o viteza de 200 de km/h, spoilerul ajuta la cresterea sarcinii aerodinamice cu pana la 42 de kg.

Pe langa acest spoiler ajustabil, noul Abarth 695 70° Anniversario vine cu multe elemente care ne amintesc de trecutul marcii italiene. Printre ele, am remarcat nuanta verde de pe Monza 1958 (care ne aminteste de culoarea primului 500 Abarth, model ce detine sase recorduri internationale la Monza chiar in acel an), sistemul de esapament activ Record Monza cu patru iesiri, sau accentele exterioare gri Campovolo.

Aceeasi culoare poate fi gasita si pe siglele Scorpion de pe capota si de pe acoperis. Printre detaliile mai greu de observat sunt, insa, fonturile clasice si emblema Scorpion de altcandva prezente pe masina.

Noua editie limitata Abarth 695 este cu jante de aliaj SuperSport de 17 inch, cu etriere rosii Brembo si cu discuri standard de 305 mm pe fata si de 240 de mm pe spate. Masina are nevoie de putere de franare serioasa, deoarece este echipata cu cel mai puternic motor din gama, un propulsor turbo de 1,4 litri care produce 177 de cai si un cuplu-forta de 250 de Nm, la 3.000 de rpm.

Ca si modelul Abarth 695 Rivale, noul 70° Anniversario accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,7 secunde si poate atinge o viteza maxima, cu spoilerul de pe acoperis intr-o pozitie aproape de orizontala, de 225 de km/h.

Noua editie speciala vine cu ceva imbunatatiri si in cabina, printre care trebuie sa remarcam noile scaune "Sabelt Tricolore" sau placutele numerotate specifice acestui model, unice pentru fiecare dintre cele 1.949 de unitati care vor fi construite.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter