Auto Shanghai 2019: VW a prezentat conceptul care vrea sa fie si SUV si coupe

VW SUV Coupe Concept

Volkswagen a pregatit cateva noi modele pentru piata din China, pe care le vom vedea la Auto Shanghai 2019. Printre ele, ne vom intalni cu modelul SUV Teramont X cu cinci scaune, cu conceptul cu sapte scaune SMV sau cu studiul electric I.D. Roomzz.

Ceea ce ne-a atras noua atentia, insa, este o propunere cel putin interesanta, un concept care incearca sa combine un SUV si un coupe.

De fapt, asa se si numeste si, chiar daca numele nu ne-a impresionat, vehiculul arata bine si combina o aparenta atletica cu idei conceptuale, printre care si dungile cromate in forma de dublu-C de pe bara frontala.

In acest moment, Volkswagen sustine ca noul coupe-SUV este inca un prototip desi, daca ne intrebati pe noi, masina pare sa fie pregatita pentru productia de serie.

Conceptul SUV-Coupe este o colaborare FAW-Volkswagen si reprezinta prima masina din acest segment. In acelasi timp, modelul este o versiune mai stilata a lui Tayron (un SUV exclusiv pentru piata chineza), dar are in plus un acoperis care coboara spre partea dorsala.

SUV-ul despre care tocmai v-am amintit a fost construit pe platforma modulara transversala a companiei si a fost creat doar pentru piata SUV medie-inalta din... China.

"Pana in 2020, vom dubla familia SUV a marcii, de la sase pana la cel putin 12 modele", a declarat Stephan Wöllenstein, presedintele consiliului de administratie Volkswagen pentru China.

"In fiecare dintre colaborarile noastre, fie ca vorbim despre FAW Volkswagen sau despre SAIC Volkswagen, vom incerca sa oferim o paleta completa de modele SUV, pentru toate gusturile, de la versiuni compact pana la unele spatioase, de la modele stilate pana la variante foarte functionale, de la design puternic pana la echipament premium", a completat oficialul german.

Deocamdata, Volkswagen nu a oferit detalii despre planurile de a produce acest model. Cu toate acestea, avand in vedere ca designul arata aproape gata de productie, ne asteptam sa vedem masina pe piata din China chiar cu luni bune inainte de finalul acestui an.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Volkswagen

Newsletter