Volkswagen a prezentat SMV Concept, cel mai mare SUV al marcii!

In aceste zile, iubitorii de masini din toata lumea se afla in China, la Auto Shanghai 2019, asa ca multi stiu deja ca exista multe noi propuneri SUV, masina momentului in ultimii ani.

Si pentru ca vorbeam despre asta, Volkswagen a venit la Shanghai cu o adevarata armata de modele inalte, care impart spatiul de expozitie cu versiunea complet electrica I.D. Roomzz.

Una dintre aceste masini poarte numele SMV si inseamna un SUV gigantic, mai mare chiar decat Atlas sau Teramont.

Da, la 5,1 metri lungime, SMV este putin mai lung decat Atlas, devenind astfel cel mai mare vehicul construit vreodata pe platforma MQB. E vorba despre un concept, dar VW, prin reprezentanta locala FAW, a confirmat deja ca va vinde o versiune de serie, in China, in doar cativa ani.

Cei interesati vor avea chiar cateva optiuni de motorizare, versiunea de baza fiind echipata cu un propulsor TSI de 2,0 litri, in timp ce variantele mai scumpe beneficiaza de un propulsor VR6 turbo de 2,5 litri (nu cel aspirat natural de 3,6 litri de pe Atlas!).

Asa cum ne asteptam, noul SUV va fi echipat, standard, si cu sistemul de tractiune integrala 4Motion, dar si cu o cutie de viteze DSG in sapte trepte.

In forma cu sase cilindri, motorul poate produce nu mai putin de 295 de cai putere si un cuplu-forta de 499 Newtoni-metru, forta canalizata catre ambele axe la fel ca pe modelul pentru piata chineza Teramont.

Acest SUV cu aspect de dubita nu este inca pregatit sa-si prezinte interiorul cu sapte locuri dar, luand in calcul dimensiunile masinii, ar trebui sa avem destul spatiu pentru toti pasagerii.

De la exterior, masina arata de parca ar fi pregatita sa intre pe linia de productie, desi este doar un concept, ceea ce ne place in special fiind faptul ca nu are nimic extravagant.

In plus, in ciuda amprentei destul de serioase, masina nu e deloc patratoasa, iar acoperisul inalt ne permite sa visam la spatiu pentru cap ca pe nici un model pana acum.

VW va construi SMV in China si pentru piata chineza, asa ca nu se asteptam sa vedem acest SUV de mari dimensiuni nicaieri in lume.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: VW

Newsletter