VW pregateste un concurent pentru Tesla Model 3: va costa 30.000 de euro si a fost botezat ID.3!

Replica celor de la Volkswagen la celebrul Tesla Model 3 va purta numele ID.3 si va avea premiera oficiala, in septembrie, la Frankfurt Motor Show 2019.

Cifra "3" semnifica faptul ca masina va face parte din clasa compacta si va fi al treilea capitol important in istoria marcii, dupa Beetle si Golf.

Foarte important este si faptul ca, daca va intereseaza modelul, puteti depune un depozit rambursabil de 1.000 de euro. Pretul masinii va pleca, in Germania, de la 30.000 de euro, modelul fiind oferit cu trei optiuni de baterii.

Cea mai slaba versiune are o autonomie, la o singura incarcare, de aproximativ 330 de km, in timp ce celelalte variante pot ajunge chiar pana la 420 si, respectiv, 550 de km, cifre deja confirmate de oficialii germani.

"Cu ID.3, incepem al treilea capitol strategic de mare importanta din istoria marcii, dupa modelele Beetle si Golf, adica facem masinile electrice accesibile tuturor clientilor", a declarat unul dintre oficialii germani, Jurgen Stackmann.

"Vom incepe cu electrificarea continentului european si vom continua si cu celelalte regiuni, cu alte modele electrice din familia ID., care vor fi lansate pe piata in anii urmatori", a completat domnul Stackmann.

Pentru a sarbatori lansarea comenzilor in Europa, VW a pregatit o editie speciala a acestui vehicul electric, numita ID.3 1ST, masina care pleaca de la mai putin de 40.000 de euro. Modelul va beneficia de o baterie medie, patru nuante si trei finisaje, care vin cu echipament diferit, printre care jante mai mari, control vocal si sistem de navigare.

Mai mult, pe versiunea ID.3 1ST Plus ne vom intalni si cu IQ, adica un sistem care contine lumini si un design bi-color in cabina, iar pe Max ne vom intalni cu acoperis panoramic si un display head-up cu realitate virtuala.

Volkswagen va construi 30.000 de unitati din ID.3 1ST, iar productia va incepe la finalul acestui an. Primele masini vor ajunge la clienti la mijlocul anului 2020 si vor beneficia de incarcare gratuita in primul an, cu o limita de 2.000 de kWh.

Noul ID.3 este doar primul membru al noii familii ID., dar toate modelele vor purta acest nume, urmat de numerele specifice versiunii. Pe langa varianta hatchback, VW va lansa si alte vehicule electrice, unele deja prezentate sub forma conceptelor ID. Crozz, ID. Vizzion sau ID. Roomzz.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Volkswagen

Newsletter