VW a prezentat oficial noul concept electric I.D. Roomzz: 450 km autonomie si trei randuri de scaune!

2021 Volkswagen I.D. Roomzz

VW a prezentat, intr-un eveniment din avanpremiera Shanghai Auto Show 2019, care incepe pe 18 aprilie, noul concept electric I.D. Roomzz.

Cel mai recent membru al familiei complet electrice ID pregateste piata pentru un nou SUV de top electric (tot cu trei randuri de scaune!), pregatit sa apara pe piata undeva in 2021.

Conceptul ID. Roomzz masoara 4,9 m in lungime, 1,89 m in latime, are o inaltime de 1,76 m si un ampatament de 2,96 m. Producatorul german sustine ca masina va oferi chiar mai mult spatiu interior decat mai conventionalul VW Touareg.

Propulsia combina doua motoare electrice, care produc nu mai putin de 302 cai putere, motoare alimentate de un pachet de baterii de 82 kWh montat in podeaua modelului. In plus, VW sustine ca autonomia masinii ajunge, conform celor mai recente teste, pana la 450 de km.

Masina accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 6,6 secunde si atinge o viteza maxima de 180 de km/h. Mai mult, conceptul este compatibil cu sistemul de incarcare rapida de 150 de kW, ceea ce inseamna ca pachetul de baterii se va incarca pana la 80 de procente in aproximativ 30 de minute.

Al saselea concept ID beneficiaza de usi glisante pe partea din spate, dar si de o cabina inovativa, cu multe configuratii in materie de asezarea pasagerilor, care pot fi adaptate la modul de condus ales.

Sa nu uitam, de asemenea, ca ID. Roomzz este echipat cu tehnologia autonoma de nivel 4 care, atunci cand e cuplata, permite rotatia individuala a scaunelor cu pana la 25 de grade, ceea ce va duce la o atmosfera mai mult decat prietenoasa in cabina.

Mai mult, masina nu are un bord traditional, acesta fiind inlocuit de un cockpit digital imbracat in sticla, cu volan digitalizat. O mentiune merita si materiale folosite de VW. Scaunele sunt imbracate in "AppleSkin", un produs nou, creat din materiale regenerabile, dar nu lipseste nici furnirul, folosit in special pe interiorul portierelor.

Ramaneti pe cars.ro pentru mai multe informatii, imediat dupa debutul public al conceptului ID. Roomzz de la Shanghai Auto Show, pe 18 aprilie.

Newsletter

Whatsapp