Volkswagen prezinta primele teasere cu viitorul T-Cross

Vara a trecut pe nerasuflate si iata-ne ca vorbim deja despre toamna. Insa, pentru noi, pasionatii auto, venirea toamnei nu are cum sa fie un motiv de suparare. Toamna aduce noi si noi modele, unul dintre ele fiind noul T-Cross, un SUV compact pregatit de cei de la Volkswagen. T-Cross este cel de-al patru SUV din gama producatorului german, fiind pozitionat sub noul T-Roc.

Insa, pana la prezentarea oficiala, cei de la Volkswagen ne-au oferit cateva schite dar si cateva fotografii cu modelul camuflat prin care putem afla cateva detalii atat cu privire la infatisarea exterioara a noului model, cat si cu privire la habitaclul lui. Haideti sa aflam impreuna despre ce este vorba si care sunt surprizele pe care ni le-au pregatit germanii.

Este imbucurator sa aflam ca producatorul german acorda o atentie speciala acestor noi modele care urmeaza sa fie lansate, in conditiile in care aceasta perioada este destul de dificila pentru Volkswagen prin prisma acelor omologari pentru emisiile WLTP.

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, nu putem sa nu observam ca model de inspiratie de aceasta data a fost T-Roc. In fata, vom putea observa o asezare si forma similara atat a grilei frontale, cat si a proiectoarelor de ceata sau a blocurilor optice.

O diferenta importanta o avem in partea din spate, acolo unde noul T-Cross aduce o bara subtire de lumini care va uni practic stopurile intre ele. Din punct de vedere al dimensiunilor, T-Cross va avea o lungime mai mica cu 123 de mm fata de T-Roc, avand 4.107 mm. Portbagajul va fi mai mare insa, laudandu-se cu un volum de 455 de litri, putand creste pana la 1.281 de litri in cazul in care se rabateaza bancheta din spate.

La interior, germanii au ales o tapiterie in culori vii, cu 12 nuante dintre care puteti alege. In habitaclu vom putea observa un sistem de infotainment cu un ecran cu dimensiuni de 8 inci, caruia i se va alatura un instrumentar de bord digital si un alt sistem de incarcare wireless pentru telefoanele mobile.

Din punct de vedere tehnic, inca nu stim prea multe detalii in acest moment. Insa, se pare ca noul T-Cross va fi construit avand la baza platforma MQB A0. De asemenea, se pare ca acest nou SUV va prelua motorizarile pe care le stim deja de la modelul Polo. Nu in ultimul rand, se pare ca producatorul german vrea sa doteze noul T-Cross cu mai multe sisteme de siguranta, printre care Front Assist sau Lane Assist. Asadar, se anunta un model destul de interesant!

Sursa: VW

Newsletter

Whatsapp