Toyota Hilux Invincible 50: construita sa depaseasca orice obstacol!

2018 Toyota Hilux Invincible 50

Se pare ca Toyota a intrat in spiritul de Halloween anul acesta, an care marcheaza si a 50-a aniversare a rezistentului model pick-up Hilux. Daca va amintiti, aceasta masina a continuat sa ruleze chiar si dupa ce emisiunea Top Gear a doborat o cladire pestea ea si, mai mult, a implinit deja 50 de ani.

Pentru a sarbatori asta si, parca, pentru a ne pregati de o adevarata invazie zombi, Toyota ne ofera o editie limitata a modelului, numita foarte coerent Hilux Invincible 50.

Pe noi ne-a convins mai ales atitudinea celor de la Toyota, marca fiind cu adevarat interesata sa vada ce poate face aceasta versiune in fata unor conditii deloc bune.

Asa cum sugereaza imaginile atasate, nu este vorba despre un model Hilux standard. Masina beneficiaza de o "cusca" gigantica pe partea din spate, pe care au fost pozitionate patru lumini LED de mari dimensiuni, astfel ca nici una dintre problemele intalnite nu vor scapa privirii ocupantilor masinii.

Noul Hilux Invincible 50 este mai inalt pe partea frontala cu aproape 4 cm si pe spate cu aproape 2 cm, in special gratie noilor suspensii, care includ si amortizoare de cea mai noua generatie. Mai mult, scaunul soferului de pe aceasta versiune este si mai usor reglabil decat pana acum.

Pe partea de electronica, modelul este echipat cu sistemul Safety Sense Pre-Collision al celor de la Toyota, despre care producatorul spune ca "poate descoperi orice obstacol din calea masinii". Sincer, daca ne-am dori sa iesim dintr-o zona plina de zombi, ne-ar placea sa trecem cu totul peste ei, dar intelegem ca aceasta idee nu poate fi dusa mai departe de atat.

Acestea fiind spuse, editia speciala Hilux se bucura de cele mai noi tehnologii in materie de siguranta, pe anumite zone chiar modificate. Restul modelului este standard, asa ca masina este propulsata de un motor de 2,4 litri si are un sistem standard de tractiune integrala.

Pana la urma, de ce sa schimbi ceva ce functioneaza foarte bine? Daca ne gandim putin, aceasta este filosofia care sta la baza acestui model de jumatate de secol.

Vestea mai putin buna este ca Toyota va construi doar 50 de exemplare ale acestei editii speciale, in felul asta amintind de cei 50 de ani ai modelului si, in plus, va fi vanduta doar in Marea Britanie incepand cu, ati ghicit, ziua de Halloween...

Sursa: Toyota

Newsletter

Whatsapp