Skoda Octavia G-TEC foloseste gaz natural comprimat! Mai multa putere si o mai buna autonomie!

2019 Skoda Octavia G-TEC GPL

Va intereseaza un model mai economic Skoda, dar fara emblema TDI aplicata pe motor? Iata o idee: noul model Octavia G-TEC. Poate ca masina a fost initial gandita ca model sedan si break, dar versiunea speciala a vehiculului compact, alimentata cu gaz natural, vine in haine noi luna aceasta si va fi disponibila, de acum incolo, intr-o caroserie mult mai practica.

In plus, vechiul motor TSI de 1,4 litri dispare si va face loc, in compartimentul destinat propulsiei, noului motor TSI de 1,5 litri al celor de la Volkswagen.

Acest adevarat transplant de motoare vine cu beneficii pentru noua versiune Octavia cu motor propulsat de gaz natural, puterea crescand cu 20 de cai, pana la 130 de cai putere. Si asta nu e singura modificare: noua generatie de motor, care este dotat cu valve de admisie variabile si ruleaza in ciclul Miller, este si mai eficient.

Sa nu uitam ca aceste motorizari cu gaz natural reduc, de asemenea, emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 25%, in comparatie cu modelul Octavia alimentat cu combustibil fosil. Prin asta, Skoda vrea sa dovedeasca un lucru extrem de important: motoarele cu gaz sunt mai curate si mai usor de intretinut decat cele pe benzina sau pe motorina si, in plus, procesul de alimentare este la fel de usor.

Si pentru ca am deschis subiectul, aceasta noua versiune Octavia are nu mai putin de trei rezervoare de gaz, cu o capacitate combinata de 17,7 kilograme. Unul dintre ele este din otel si este amplasat in fata axului frontal, iar celelalte doua au fost construite din "materiale compozite noi" si sunt localizate sub portbagaj.

Cu toate cele trei rezervoare pline, noua Octavia G-TEC are o autonomie de 480 de kilometri, cu aproape 70 mai mult decat anterioara generatie a masinii.

Mai mult, daca cele trei rezervoare s-au golit, masina trece automat pe propulsia clasica, alimentata de un rezervor de 11,9 litri de benzina, astfel ca autonomia de care vorbeam mai devreme va creste.

Din pacate, oficialii de la Skoda nu au vorbit despre autonomia combinata a noii versiuni, dar suntem siguri ca aceasta va fi mai serioasa decat pe varianta actuala, o cifra impresionanta si in aceasta situatie, 1.330 de kilometri.

Noua Skoda G-TEC va fi echipata exclusiv cu o cutie de viteze automata in sapte trepte, cu dublu-ambreiaj, si va avea trei versiuni oficiale, Active, Ambition si Style.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Skoda

Newsletter