Skoda Mountiaq: un pickup neobisnuit, care are la baza modelul Kodiaq!

2019 Skoda Mountiaq

Prezentat in mod repetat ca fiind un model de serie obisnuit, Skoda Mountiaq vede, in sfarsit, lumina zilei sub forma unui proiect altfel dezvoltat de elevii de la scoala vocationala a marcii din Mladá Boleslav.

Modelul pickup, care are la baza mai cunoscutul Kodiaq, reprezinta al saselea concept pentru producatorul din Cehia construit, asa cum spuneam, de invatacei si inca destul de rapid: pe parcursul a doar opt luni. Masina vine dupa ciudatenia lansata anul trecut de Skoda, un model bazat pe Karoq, un SUV decapotabil care a fost botezat Sunroq.

Chiar daca echipa de tineri a petrecut mai mult de 2.000 ore cu transformarea unui SUV intr-un pickup, rezultatul pare sa fie unul interesant. Pentru a va dovedi asta, trebuie sa amintim de bena iluminata, care incorporeaza si mai multe compartimente ascunse pentru depozitare. In incercarea de a gasi spatiu pentru bena, studentii au renuntat la portierele din spate si au pregatit un nou acoperis, mai scurt, pe care, chiar deasupra parbrizului, ne intalnim cu o bara cu lumini LED.

Portierele sunt ceva mai scurte decat cele de pe Kodiaq, dar si mai groase, pentru a se potrivi cu imaginea musculoasa a noului model. Finisat intr-o nuanta portocalie Sunset, noul Mountiaq "sta" pe jante de 17 inch incaltate cu pneuri off-road, extinse cu aproximativ 3 cm.

Pentru un efect vizual suplimentar, studentii marcii au montat si o iesire laterala pentru sistemul de esapament, dar si un winch frontal, flancat de o bara de protectie care sugereaza ca nu e vorba despre un model Kodiaq standard.

Nici interiorul nu a scapat de modificari, asa ca spatarele scaunelor sunt acoperite cu o broderie speciala de culoarea caroseriei si un logo in care se afla masina in fata unui munte.

Ramanand aproape de motto-ul companiei, "Simply Clever", masina este echipata cu multe echipamente standard interesante, de la un congelator pana la un subwoofer de 2.000 de W, langa care vom gasi si un amplificator special. Mai mult, ornamentele de pe jante sunt rezultatul unei intalniri cu o imprimanta 3D, iar producatorul ofera chiar si o pereche de walkie-talkie.

Cu 4.999 mm lungime, 2.005 mm in latime si 1.710 mm in inaltime, acest model altfel Skoda depaseste serios la dimensiuni o versiune Kodiaq standard. In plus, masina cantareste 2.450 de kg si beneficiaza de o garda la sol generoasa (29 de cm) asa ca se va descurca bine pe trasee off-road.

De putere se ocupa un propulsor destul de cunoscut, motorul TSI de 2,0 litri al marcii, care produce nu mai putin de 190 de cai putere.

Chiar daca noul Mountiaq ni se pare extrem de interesant, masina va ramane doar un concept, unul care sa dovedeasca talentul si capacitatile studentilor Skoda de a crea ceva special.

Chiar si in aceste conditii, ramane o intrebare: de ce nu vinde deja Skoda un model pickup care sa plece de la deja existentul VW Amarok?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Skoda

Newsletter