Pretul noului SUV Rolls-Royce Cullinan a fost anuntat pentru Romania

2019 Rolls-Royce Cullinan

Desi a fost prezentat doar cu cateva luni in urma, Rolls-Royce Cullinan nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Cullinan este primul SUV realizat vreodata de cei de la Rolls-Royce, si, asa cum stiti deja, nu este un simplu SUV. Britanicii l-au prezentat drept un “vehicul cu caroserie intaltata”, evitand astfel denumirea de SUV.

Numele sau provine de la cel mai mare diamant descoperit vreodata, asa ca ne putem da seama ca avem in fata ochilor un model cu totul si cu totul special. Cullinan s-a facut cunoscut si prin faptul ca este cel mai scump SUV de serie din lume! Acum, dupa cateva luni de la prezentare, noul Rolls-Royce Cullinan este disponibil si in tara noastra! 

Bolidul este echipat cu o unitate de motorizare V12 pe benzina, cu o capacitate de 6.75 litri, capabila sa dezvolte 571 de cai putere si un cuplu maxim de 850 Nm. Bineinteles, SUV-ul producatorului britanic beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala 4x4, in timp ce transmisia este realizata prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Pe langa sistemul de tractiune integrala, din pachetul standard mai face parte si sistemul cu patru roti directoare. Nu avem inca detalii exacte despre garda la sol, insa britanicii ne asigura ca SUV-ul va putea trece prin vaduri cu o adancime de pana la 540 de mm. 

Din punct de vedere al sistemelor de siguranta activa, Rolls-Royce Cullinan sta foarte bine. Din pachetul de sisteme de siguranta putem aminti cateva dintre cele mai importante:Night Vision, Collision Warning Vision Assist, Wildlife & Pedestrian Warning, Alertness Assistant, Cross-Traffic Warning si Lane Change Warning. 

Din punct de vedere al aspectului exterior, nu avem cum sa nu remarcam look-ul masiv si agresiv de care da dovada acest Cullinan, dar nu putem trece niste peste eleganta cu care impresioneaza. Nu degeaba este un model Rolls-Royce, nu-i asa?! Cullinan se poate lauda cu o lungime de 5.341 de mm si cu un ampatament de 3.295 de mm.

Intre portbagaj si compartimentul pasagerilor se regaseste un geam, ceea ce ajuta la inlaturarea sunetelor nedorite din habitaclu. Portbagajul are un volum de 560 de litri, care poate ajunge la 600 de litri in cazul in care ruloul este eliminat. Daca se apeleaza la rabatarea scaunelor din spate, volumul va putea ajunge pana la 1.930 de litri. 

Asa cum v-ati asteptat, pretul este unul prohibitiv pentru marea majoritate a pasionatilor auto. Rolls-Royce Cullinan va scoate din conturile celor interesati o suma nu mai mica de 315.350 de euro, cu toate taxele incluse.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: BMW Romania

Newsletter