Conceptul electric Renault Kangoo ZE sau la ce sa ne asteptam de la producatorul francez din 2020?!

2019 Renault Kangoo ZE Concept

Renault a prezentat oficial conceptul Kangoo ZE, o masina de expozitie al carei nume ne spune aproape totul despre ea. Este vorba doar despre o idee despre ce va insemna urmatoarea generatie a dubelor compacte Kangoo din 2020, mai exact versiunile complet electrice Kangoo ZE. Asa cum puteti observa, stilistica noului model este complet diferita de cea a versiunii actuale.

Conceptul adopta un design ceva mai dinamic, ca si cum specialistii de la Renault ar fi desenat un obiect electronic. In plus, luminile sunt complet noi, cu o grila frontala din sticla, sub care ne intalnim cu o linie luminata, conectata, dupa ce trece de sigla, la proiectoarele sub forma literei "C".

Cu aceste lumini albe nu ne intalnim doar pe partea frontala, ele continuand si pe laterale, de la manerele portierelor, prin usile spate glisante, pana la emblema spate, dupa ce "trec" si prin stopurile LED.

Printre detalii, trebuie sa mai amintim de nuanta exterioara gri "Southern", imprumutata de pe conceptul EZ-Pro, dar si de accentele verzi de pe acoperis si de pe grila frontala. Producatorul sustine ca nu a fost o alegere accidentala, de vreme ce verdele reprezinta petala "munca" in ciclul de viata al designului Renault, zona in care masina se incadreaza fara indoiala.

Una peste alta, designerii de la Renault au facut o treaba excelenta pe conceptul Kangoo ZE, apropiindu-l estetic de masinile de pasageri, fara sa compromita ideea de utilitate. Uitati-va la flancuri, la "umerii" rotunzi ai masinii sau la aripi. Asta pentru a nu mai aminti de finisajul perfect aplicat pe portiere, despre geamuri sau despre faruri.

Designul grafic al celor doua capete ale modelului, al grilelor de pe ele mai exact, reprezinta un alt detaliu interesant, deoarece ne aduce aminte de radiatoarele unor dispozitive electronice.

Din pacate, Renault nu spune nimic despre propulsia noului concept Kangoo ZE, dar ne imaginam ca va fi vorba despre elemente avansate in comparatie cu actuala generatie Kangoo ZE.

Noile modele de serie Kangoo si Kangoo ZE vor fi construite in fabrica MCA din Maubeuge, in nordul Frantei. Oficialii Renault sustin ca au investit, in ultimii cinci ani, in aceasta fabrica, nu mai putin de 450 de milioane de euro.

Videoclipul zilei
Sursa: Renault

Newsletter