2020-01-23 Renault ne prezinta versiunea de serie a noului model coupe-SUV: Arkana!

Renault ne prezinta versiunea de serie a noului model coupe-SUV: Arkana!

2019 Renault Arkana

Dupa o imagine teaser publicata la finalul lunii iunie 2018, Renault tocmai ce a anuntat ca noul sau model compact crossover va purta numele "Arkana".

Daca teaserul original ne-a oferit cateva idei si oportunitatea de arunca o privire la partea din fata a noului model, noile imagini ne prezinta mai multe detalii de pe partea din spate, pe care ne intalnim cu un spoiler integrat si stopuri pe toata latimea masinii, elemente care seamana cu cele de pe Megane sau Talisman.

Ca si in cazul acestor doua modele, si pe noua masina numele este pozitionat pe zona centrala a portbagajului, chiar sub logo-ul producatorului francez.

Nu avem prea multe detalii deocamdata, dar am aflat ca noul Arkana va avea la baza versiunea ruseasca a lui Kaptur, o varianta usor mai mare a modelului Captur valabil in toata Europa. Spre deosebire de Kaptur, noul coupe-SUV va deveni, asa cum o spune chiar comunicatul oficial de presa, un model global.

In cazul in care va intrebati de unde vine numele masinii, este un derivat din cuvantul latin "arcanum", care inseamna "secret".

Renault va avea premiera oficiala a modelului saptamana viitoare, pe 29 august, la Moscow Motor Show. Daca va intrebati de ce producatorul francez a ales capitala Rusiei pentru acest debut, motivul este unul simplu: masina va fi construita in Rusia, initial pentru piata locala, apoi si pentru celelalte piete.

Deocamdata, Renault descrie noul Arkana ca fiind "o masina de expozitie", ceea ce inseamna ca vorbim despre un prototip aproape de faza de productie si nu despre o versiune finala.

Cu toate acestea, e de ajuns pentru a ne face o idee in legatura cu ceea ce va fi o alternativa mai accesibila la Mercedes-Benz GLC Coupe, BMW X4 sau modelul Audi Q4 de anul viitor.

Videoclipul zilei
8 SEMNE CARE NE ARATA CA AMBREIAJUL MASINII VA CEDA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Renault

Newsletter