Renault a prezentat noile Clio Cup, Rally si RX cu motorizare turbo!

Renault a prezentat noile Clio Cup, Rally si RX cu motorizare turbo!

N-ar trebui sa incepem cu o concluzie, dar e musai sa va aducem la cunostinta ca Renault s-a folosit de Grand Prix-ul francez pentru a prezenta noile Clio Cup, Clio Rally si Clio RX.

Avand la baza noul Clio RS Line, modelele de curse pentru clienti obisnuiti beneficiaza de un design familiar dar se diferentiaza de versiunile standard prin gura de aer de pe acoperis si prin cusca de ranforsare din cabina.

Fiecare model este putin diferit fata de celalalt, dar toate vor fi echipate cu suspensii non-ajustabile Bos sau cu diferential de cursa limitata.

Sa nu uitam, de asemenea, ca toate noile modele sunt echipate cu sisteme de racire complet refacute, dar si cu celule de alimentare omologate FIA.

De putere se ocupa un motor turbo in patru cilindri de 1,3 litri, care produce, in functie de versiune, intre 168 si 177 de cai putere si un cuplu-forta intre 280 si 320 de Nm.

In plus, indiferent de puterea la care ajung cele trei noi versiuni, toate modelele sunt echipate cu transmisie secventiala Sadev in cinci trepte si cu un ambreiaj Sachs.

Chiar daca masinile impart multe elemente comune, Renault spune ca fiecare dintre ele este o masina de curse perfecta si de sine statatoare, gandita special pentru a concura.

Si pentru ca suntem la acest capitol, trebuie sa amintim ca producatorul francez a pregatit si trei seturi de jante, unele de 15 inch pentru pietris, 16 inch pentru asfalt si 17 inch pentru curse.

Printre elementele comune intre modele, Renault ne aminteste si de kitul de conversie oferit pentru masini, care va permite proprietarilor sa transforme un vehicul in altul. Oficialii marcii sustin ca asta este o solutie economica ce ofera clientilor experienta mai multor forme de masini de curse.

Renault va lansa mai multe detalii in viitorul apropiat, iar cele trei modele vor intra in productie in luna octombrie si vor fi pregatite pentru sezonul de curse din 2020.

VIDEOCLIPUL ZILEI