Radical Rapture: un motor Focus RS pe o masina de curse legala pe drumurile publice!

Radical Sportscars isi face simtita prezenta la Goodwood Festival of Speed 2019 si nu oricum, ci cu un debut extrem de interesant.

Producatorul a venit la festival cu noul Rapture, un model sport de top legal pe drumurile publice, construit special pentru cei care se gandesc, in weekend, la circuitele de viteza. Poate mai bine ar fi sa folosim chiar cuvintele celor de la Radical, care sustin ca "masina va livra performante fara egal pe drumurile publice, pachetul fiind completat de cele mai noi inovatii la capitolul motorizare si design".

Producatorul a folosit o baza usoara pentru fundatia noului Rapture, pe care a combinat-o cu o caroserie optimizata aerodinamic. De putere se ocupa un motor Ford EcoBoost, de 2,3 litri, modificat de inginerii de la Radical, care au instalat o noua turbina si un nou sistem de inductie a aerului.

In aceasta formula, puterea maxima a motorului ajunge la 350 de cai si la un cuplu-forta de 434 Newtoni-metru, propulsorul in patru cilindri fiind cuplat la o cutie de viteze in sase trepte cu padele.

Noul Rapture se bazeaza pe o noua versiune, imbunatatita, a suspensiilor Nik-link de la Radical, optimizate atat pentru drumurile publice cat si pentru circuite si echipate cu amortizoare ajustabile complet noi.

In cabina ne intalnim cu o pereche de scaune de curse cu tetiere incluse si centuri de siguranta cu prindere in mai multe puncte. Pe bordul minimalistic avem un display LCD, pe care ne intalnim cu toate datele si informatiile masinii, dar si un volan digital cu multiple functii. Ceea ce ne-a impresionat este ca masina inca mai foloseste un buton clasic Ford pentru reglarea oglinzilor laterale.

Radical sustine ca noul lor model sport de top a fost construit atat pentru folosirea pe drumurile publice cat si pe circuitele de viteza, asa ca ar trebui sa fie accesibil atat soferilor experimentati cat si incepatorilor. Mai mult, pentru a se asigura ca fiecare client se va simti asa cum isi doreste in masina, compania producatoare a pregatit chiar un pachet de lectii de condus personalizate.

Sa nu uitam ca noul Rapture a primit deja aprobarea oficiala pentru a circula pe drumurile publice din Marea Britanie si din restul Europei, producatorul ocupandu-se, chiar in acest moment, de omologarea masinii si pe piete din alte zone ale lumii.

S-a dat deja startul precomenzilor pentru acest nou model iar cei de la Radical au anuntat, "cu mandrie", ca au deja comenzi de la clienti din Franta si Germania. Nu avem, deocamdata, detalii despre preturi, dar am aflat ca primele livrari sunt programate pentru inceputul lunii august.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Radical Sportscars

Newsletter