Porsche prezinta versiunea de serie a lui 911 Speedster

Porsche prezinta versiunea de serie a lui 911 Speedster

Vara anului trecut ne aducea o veste importanta din partea celor de la Porsche, si anume lansarea lui 911 Speedster. Practic, aveam in fata un concept pentru un model cabrie, care beneficia de un design retro pentru a marca implinirea a nu mai putin de 70 de ani de la debutul primului model din gama in 1948.

Au trecut numai cateva luni si cei de la Porsche au anuntat ca 911 Speedster va primi o versiune de serie. Noul model ar fi urmat sa fie produs intr-o editie limitata, de doar 1.948 de unitati. Chiar si asa, stirea a fost primita cu mare bucurie de pasionatii producatorului german, cu totii asteptand lansarea versiunii de serie!

Ei bine, versiunea de serie a lui Porsche 911 Speedster a fost prezentata in cele din urma in aceasta saptamana, cu ocazia Salonului Auto de la New York. Oficialii celor de la Porsche au oferit cu aceasta ocazie si primele detalii despre aceasta versiune de serie care, trebuie sa recunoastem, se anunta a fi extrem de interesanta.

Asadar, aflam in primul rand ca sasiul noului model are la baza sasiul versiunii GT3, de la acesta imprumutand atat directia, cat si jantele din aliaj cu dimensiuni de 20 de inci. Masa totala a bolidului este de doar 1.465 de kilograme. Pentru a fi posibila aceasta scadere a greutatii, cei de la Porsche au apelat la un plafon din material textil care poate fi operat manual.

Din punct de vedere tehnic, noul Porsche 911 Speedster este echipat cu o unitate de motorizare cu capacitate de 4.0 litri, unitate pe care o regasim la ora actuala si pe modele 911 GT3 si GT3 RS. Aceasta unitate este capabila sa dezvolte nu mai putin de 502 cai putere si un cuplu maxim de 470 Nm.

Bolidul este echipat exclusiv cu o cutie de viteze manuala, cu sase trepte. In aceste conditii, cifrele de performanta sunt extrem de bune pentru acest model echipat astfel. Vorbim despre o viteza maxima care poate ajunge pana la 309 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 96 km/h se poate face intr-un timp de 3.8 secunde.

Clientii interesati pot opta si pentru pachetul special Heritage Edition, care include mai multe elemente inspirate de la modelele 356 din anii ’60. Spre exemplu, vom putea observa etriere negre, un interior din piele maro cu aspect retro si jante vopsite cu culoare alba. Pretul anuntat de cei de la Porsche pentru acest model este de 275.000 de euro, acesta urmand sa fie disponibil incepand cu luna mai.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter