Opel a prezentat Grandland X: un plug-in hybrid cu 300 de cai si tractiune integrala!

2019 Opel Grandland X Plug-In Hybrid

Gratie specialistilor de la PSA Group, Opel a prezentat deja prima versiune de serie a marcii cu propulsie plug-in hybrid. Cu propulsia electrica oferita de firma mama, marca din Rüsselsheim ne ofera un SUV de top, care semnalizeaza planurile ecologice ambitioase Opel, adica acelea de a electrifica toate modelele sale pana in 2024.

Opel Grandland X Plug-in Hybrid combina un propulsor turbo pe benzina in patru cilindri, de 1,6 litri, care livreaza 200 de cai, si doua motoare electrice, fiecare dintre ele dezvoltand 109 cai putere.

Propulsorul electric de pe fata este cuplat la transmisia automata, in opt viteze, a masinii, in timp ce cel pe partea din spate este montat direct pe axul spate, in asa fel incat sa ofere tractiune integrala ori de cate ori este solicitata.

Cu o putere combinata de peste 300 de cai si un cuplu-forta de 450 Nm, noul Opel Grandland X plug-in hybrid este mai puternic decat modelul Insignia GSi (256 de cai si 400 Nm) si, in acelasi timp, mai prieten cu mediul.

In plus, gratie pachetului de baterii litiu-ion de 13,2 kWh, masina are o autonomie electrica, conform celor mai noi teste, de nu mai putin de 50 de km. Sa nu uitam nici ca pachetul de baterii poate fi incarcat complet, prin intermediul unui sistem de casa de 7,4 kW, in numai o ora si 50 de minute.

Atunci cand este folosita ca hibrid, versiunea de top a noului Grandland X emite doar 49 g/km de CO2 si ajunge, conform testelor internationale, la un consum de 2,2 litri / 100 de km.

In cazul in care va intereseaza performantele masinii, e bine sa stiti ca accelereaza de la 0 la 100 de km/h in sase secunde si jumatate si atinge o viteza maxima de 219 km/h sau 134 de km/h (doar cu motoarele electrice.

Opel va vinde aceasta versiune hibrida in Europa in saptamanile urmatoare, dar livrarile oficiale vor incepe la debutul lui 2020. Sa speram ca vom vedea mai multe variante ale masinii dar si alte modele Opel electrificate in viitorul apropiat.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Opel

Newsletter