Opel Crossland X primeste un motor pe benzina si o transmisie automata

Germanii de la Opel au anuntat recent o noua imbunatatire pregatita pentru gama de versiuni Crossland X, cei care isi doreau un model echipat cu motorizare pe benzina urmand sa beneficieze de o noua posibilitate.

Opel anunta noutati in gama Crossland X

Opel a anuntat in aceasta saptamana o noua informatie interesanta pentru cei care planuiesc sa isi cumpere un model Crossland X.

Astfel, cei care isi indreptasera deja atentia catre versiunea echipata cu o unitate de motorizare cu capacitate de 1.2 litri, pe benzina, trebuie sa stie ca de acum incolo vor putea opta si pentru o cutie de viteze automata cu sase trepte. Asa cum stiti deja, unitatea de propulsie este capabila sa dezvolte 130 de cai putere si un cuplu maxim de 230 Nm la 1.750 rpm.

Cu o asemenea echipare tehnica, se pare ca si cifrele de performanta sunt un pic schimbate, oficialii Opel oferindu-ne acum noile valori de referinta. Astfel, un Crossland X echipat cu aceasta unitate de motorizare pe benzina si cu o transmisie automata va fi capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h intr-un timp de doar 10.2 secunde, ceea ce nu este chiar rau.

De asemenea, la bordul unui astfel de masini, trebuie sa stiti ca veti putea atinge o viteza maxima de 198 km/h. Nu in ultimul rand, daca tot suntem la capitolul cifre, mai trebuie sa spunem ca cei de la Opel ne spun acum despre un consum mediu mixt care s-ar ridica la o valoare de 6.7 litri pentru 100 de kilometri parcursi.

Noua versiune, echipata cu aceasta unitate de motorizare pe benzina si cu o transmisie automata, va fi lansata in fata publicului in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment ce isi va deschide portile in luna septembrie.

Insa, chiar si asa, germanii au luat decizia de a anunta deja preturile noii versiuni de pe piata germana, asa ca stim la ce ne putem astepta din acest punct de vedere. Mai exact, vorbim despre un pret de 23.320 de euro, cu toate taxele incluse.

Gama Crossland X a mai beneficiat de atentia celor de la Opel si la sfarsitul anului trecut, germanii iesind atunci in fata cu un nou motor diesel, cu capacitate de 1.5 litri. Unitatea prezentata atunci era capabila sa dezvolte 120 de cai putere si un cuplu maxim de 300 Nm. Unitatea diesel este disponibila exclusiv alaturi de o cutie automata de viteze cu sase trepte.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Opel

Newsletter