Noul Opel Astra Facelift la debut: multe imbunatatiri la capitolul tehnologie!

Noul Opel Astra Facelift la debut: multe imbunatatiri la capitolul tehnologie!

Opel testeaza un nou model Astra de cateva luni, acesta fiind, pana la urma, prezentat oficial. Ei bine, producatorul german anunta cu mandrie ca acesta este, in special gratie unor noi motorizari si transmisii, dar si unor imbunatatiri extrem de inteligente, cel mai eficient model Astra construit vreodata.

In primul rand, daca aruncam o privire la exterior, va fi destul de complicat sa observam vreo schimbare evidenta. De fapt, Opel chiar nu vorbeste despre designul noului Astra Facelift, dar mentioneaza ca „dezvoltarea acestuia in tunelul de vant contribuie serios la reducerea consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon”.

Cel mai important rezultat al acestor „imbunatatiri invizibile” este, de exemplu, faptul ca versiunea Sports Tourer a modelului compact are un coeficient de frecare de 0,25, in timp ce varianta hatchback ajunge la 0,26.

Foarte importante la noua generatie Astra sunt si modificarile de sub capota, masina beneficiind de o noua gama de motoare diesel sau pe benzina. Printre ele ne intalnim cu propulsoare pe benzina in trei cilindri de 1,2 si 1,4 litri, care produc 110 sau 145 de cai, pentru care Opel promite un consum mediu la 100 de km intre 5,2 si 5,9 litri.

Cel mai mic dintre cele doua motoare va fi echipat exclusiv cu o cutie de viteze manuala in sase trepte, in timp ce propulsorul de 1,4 litri va fi disponibil si cu cutie de viteze automata variabila, in sapte trepte.

La capitolul motorizari diesel, noua generatie Astra este echipata cu un propulsor de 1,5 litri, care poate produce fie 105 ori 122 de cai putere. Standard, aceste motoare vin echipate cu cutii de viteze manuale in sase trepte, dar exista si optiunea unei transmisii automate in noua trepte, o premiera in istoria Opel.

Producatorul sustine ca, datorita unui nou sistem de tratare a gazelor de esapament, din care fac parte un injector AdBlue, un catalizator SCR si un filtru de particule diesel, emisiile de dioxid de carbon au scazut cu pana la 17 procente.

In plus, chiar daca masina nu beneficiaza de imbunatatiri la farurile LED, Opel vine cu cateva elemente noi, printre care si o camera digitala de noua generatie, cu un contrast mai bun, pentru urmarirea in amanunt a traficului din spate.

Mai mult, modelul este echipat si cu instrumentar de bord complet digital, dar si cu functii extinse sistemul de infotainment, care beneficiaza, in aceasta configuratie, de un ecran de opt inch.

VIDEOCLIPUL ZILEI