Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake si-a facut debutul

2019 Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake

Nu uitati ca multe dintre masinile lansate in Europa si in alte zone ale lumii nu ajung niciodata si pe pietele americane. E vorba fie despre modele orientate spre performanta, fie despre alte tipuri de caroserie, iar americanii, asa cum stim, sunt indragosti de modelele break.

De aceea, atunci cand un producator, de cele mai multe ori de origine germana, anunta un nou model break care nu va ajunge si in America, e un pic trist, dar de inteles.

E vorba despre Mercedes-Benz, care tocmai a lansat CLA 35 AMG Shooting Brake, un break indeajuns de zvelt pentru a face pe cineva gelos. Mai mult, masina este si performanta si practica, totul imbracat intr-un pachet luxos. Ce altceva sa ne mai dorim?

Sub capota ne intalnim cu un motor turbo in patru cilindri de 2,0 litri, care produce 302 de cai putere si este cuplat la o cutie de viteze, in sapte viteze cu dublu-ambreiaj, care transmite forta, prin intermediul unui sistem AMG Performance 4MATIC, catre toate cele patru roti.

Mercedes-AMG sustine ca noul CLA 35 Shooting Brake poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 4,9 secunde, timp identic cu cel al versiunii standard CLA 35. Viteza maxima este limitata electronic la 250 de km/h.

Chiar daca Mercedes-Benz a vopsit modelul de debut intr-o nuanta galbena deschis, elementele de stilistica, desi discrete, sunt usor de observat. Noul CLA 35 Shooting Brake va fi echipat cu jante de 18 inch, dar exista si optiunea unora de 19 inch, iar kitul de caroserie si sistemul de esapament dual sunt unice.

Mai mult, masina beneficiaza de cinci moduri de sofat, disponibile prin AMG Dynamic Select: Smoothness, Comfort, Sport, Sport + si Individual. Exista, e adevarat, si un mod optional AMG Track Pace, care face parte din sistemul de infotainment MBUX. Acesta poate inregistra mai multe date specifice masinii, printre care viteza si acceleratia.

Nu, clientii din Statele Unite nu se vor putea bucura de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake si nici de mai sportivul CLA 45, pe care Mercedes-AMG il va prezenta in perioada urmatoare. Noul CLA 35 Shooting Brake este inca un fruct oprit pentru americani.

Asta chiar daca masina arata extraordinar, sta foarte bine la capitolul performante si poate satisface nevoile celor care calatoresc pe distante lungi. In plus, si nu trebuie sa uitam asta, noul model este si unul extrem de practic. Voua cum vi se pare?...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter