Noul motor revolutionar Mazda Skyactiv-X poate fi testat in Romania

Primele modele Mazda3 echipate cu motorul Skyactiv-X pe benzina sunt disponibile din acest moment si in tara noastra, clientii putand deja sa testeze cea mai noua tehnologie in materie de propulsoare cu combustie interna.

2019 Mazda3 SkyActiv-X

Asa cum probabil ca multi dintre voi stiti deja, motorul Skyactiv-X vine la pachet cu performante crescute in comparatie cu agregatul Skyactiv-G, livrand cu aproximativ 10% mai multa putere. De asemenea, aceeasi unitate de motorizare se poate lauda si cu un consum de carburant mai mic cu aproximativ 20%, ceea ce nu este de neglijat.

Spre exemplu, noul Mazda3 Skyactiv-X Sedan a inregistrat un nivel de emisii de 102 gr/km dioxid de carbon si un consum de doar 4.5 litri pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri. Cei interesati sa testeze noua tehnologie Skyactiv-X disponibila acum pe Mazda3 o pot face la toti partenerii Mazda din tara.

Revenind acum la primul motor de serie din lume care utilizeaza tehnologia unica Mazda de aprindere prin compresie controlata cu scanteie SPCCI, trebuie sa va mai spunem ca are o capacitate de 2.0 litri. De asemenea, mai trebuie sa stim ca aceasta unitate de motorizare mai poate genera o putere de 180 de cai la 6.000 rpm, asigurand totodata un cuplu maxim de 224 Nm, care poate fi resimtit inca de la 3.000 rpm.

Unitatea Skyactiv-X este cu atat mai speciala cu cat stim ca este primul motor de serie de acest tip din lume, alimentat cu benzina, care combina aprinderea cu scanteie specifica in mod normal unui propulsor pe benzina cu aprinderea prin compresie, specifica unui propulsor de tip diesel.

Mergem mai departe si mai trebuie sa va spunem ca noul Mazda3 Skyactiv-X este echipat cu tehnologia Mazda M Hybrid inca din standard. Sistemul inteligent de 24V reduce in primul rand consumul de carburant, crescand totodata si autonomia si scazand nivelul emisiilor prin refolosirea energiei recuperate in timpul decelerarii pentru a alimenta un motor electric ce asista motorul de baza.

Nu in cele din urma, mai trebuie sa specificam faptul ca noul Mazda3 Skyactiv-X este disponibil atat pentru versiunea hatcback, cat si pentru sedan, in combinatie cu transmisia manuala Skyactiv MT sau cu transmisia automata Skyactiv Drive, ambele cu sase rapoarte. De asemenea, pentru cei interesati de ceva suplimentar, sistemul Mazda i-Activ de tractiune integrala este disponibil in mod optional pentru noul Mazda3 Skyactiv-X in versiunea hatchback.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter