Maserati GranTurismo Zeda iese din productie cu o versiune extrem de colorata

Noul Maserati GranTurismo Zeda vine cu caroserie tricolora: albastru, negru si alb!

2019 Maserati GranTurismo Zeda

In acest moment, modelele Maserati GranTurismo si GranCabrio sunt oficial iesite din productia de serie. Pentru a puncta acest moment, celebra companie italiana a creat o versiune altfel a modelului GranTurismo, botezata Zéda, a carui caroserie este acoperita intr-un mix tricolor, albastru, negru si alb. Ceea ce ne-a impresionat este faptul ca tranzitia dintre culori este destul de subtila.

Specialistii de la Maserati au decis sa schimbe culoarea acestei versiuni GranTurismo pentru a aminti de tranzitia companiei intr-o noua era. Mai mult, finisajele tuturor acestor culori evolueaza de la un efect de satin pe partea din spate catre unul lucios pe partea frontala, element pe care producatorul l-a numit "efect metalurgic".

Sa nu uitam ca modelele GranTurismo si GranCabrio au fost, multa vreme, o tema importanta a celor de la Maserati. GranTurismo a debutat la editia din 2007 Geneva Motor Show, iar GranCabrio s-a alaturat echipei la Frankfurt Motor Show 2009.

Masinile au beneficiat de designul specialistilor de la Pininfarina, dar si de un propulsor V8 dezvoltat in colaborare cu Ferrari. In acest moment, Maserati sustine ca a vandut, pana acum, 28.805 de modele coupe si 11.715 exemplare ale versiunii decapotabile.

Pe de alta parte, sa ne amintim ca Zéda vine de la litera Z in dialectul local din Modena (Italia). Intentia companiei este ca acest nume sa anunte ca "exista un nou inceput pentru orice sfarsit", pentru ca fabrica Viale Ciro Menotti se pregateste deja de producerea unei noi masini sport in 2020, care ar putea fi inspirata de conceptul Alfieri.

Mai mult, in planul de productie al marcii italiene exista si noi versiuni GranTurismo si GranCabrio cu propulsie complet electrica, masini care vor fi construite, cel mai probabil, in fabrica Maserati din Torino.

Maserati are un orar extrem de incarcat in urmatorii ani. Pe langa lansarea unei noi masini sport, modelele Ghibli, Levante si Quattroporte vor avea, in 2020, generatii noi.

In plus, producatorul italian mai pregateste un nou crossover, dar si o versiune decapotabila a celui mai performant model, in timp ce urmatoarea generatie GranTurismo va fi lansata in 2021. In 2022, sunt anuntate noi variante GranCabrio si o noua generatie Quattroporte, iar in 2023, pe piata va fi de gasit urmatoarea generatie Levante. Interesant, nu?!...

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter