Noul SUV compact Kia KX5: un Sportage pentru China cu o fata ceva mai serioasa!

Kia tocmai a lansat, pe piata din China, noul KX5 (acelasi Sportage, dar exclusiv pentru Asia!), eveniment care a avut loc printr-un reprezentant local destul de important: Dongfeng Yueda Kia.

Cea mai serioasa schimbare exterioara fata de versiunea pentru piata europena Sportage este reprezentata de partea frontala complet refacuta, care renunta la liniile curbe ale crossover-ului pentru un aranjament mai traditional, cu noi faruri mai subtiri (foarte la moda in China) si grila redesenata.

Poate ca unii dintre voi vor spune ca noul KX5 arata ceva mai conservator in aceasta versiune, dar suntem siguri ca vor exista si iubitori de masini carora li se va parea mai bine asa.

In plus, daca va uitati cu atentie la partea din spate, veti observa ca schimbarile fata de variantele americana si europeana sunt minime, aproape inexistente.

O alta schimbare serioasa la noul KX5 se petrece la nivelul cabinei, care adopta un nou design pentru bord, cu multe noutati si multa tehnologie de cea mai noua generatie, printre care un instrumentar de bord digital de 7 inch si un sistem de infotainment cu display de 10,25 inch.

Mai mult, veti observa, cu oarecare surprindere, ca nu exista buton fizic pentru operarea sistemului de climatizare, acesta fiind inlocuit de un ecran digital tactil.

Clientii din China vor putea alege intre doua optiuni de motorizare. Prima este un propulsor turbo T-GDI in patru cilindri de 1,6 litri, care produce 174 de cai si un cuplu-forta de 265 Nm, si vine la pachet cu o transmisie in sapte trepte cu dublu-ambreiaj.

A doua optiune este un motor aspirat natural in patru cilindri, de 2,0 litri, care produce 162 de cai si un cuplu-forta de 203 Nm si vine, de aceasta data, la pachet cu o cutie de viteze automata in sase trepte.

Specialistii de la Dongfeng Yueda Kia sustin chiar ca noul KX5 este, gratie multiplelor nivele de material fonoabsorbant din cabina, mai silentios decat celelalte versiuni.

Bineinteles ca nu lipsesc multele sisteme active autonome prezente si pe celelalte variante, dar nici sistemul de control vocal cu inteligenta artificiala, incarcarea wireless sau camera de 360 de grade.

Una peste alta, desi doar pentru piata chineza, noua ne cam place aceasta versiune. Voi ce parere aveti?...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter