Kia Futuron Concept pare sa fie inspirat din ideea de farfurie zburatoare

Sa fie acesta viitorul masinilor electrice Kia? Bucurati-va de noul concept Futuron!

2019 Kia Futuron Concept

Haideti sa vorbim saptamana aceasta despre un concept spectaculos pe care Kia il prezinta, pana pe 10 noiembrie, la China International Import Expo (CIIE), undeva in Shanghai.

Masina poarta numele Futuron si ia forma unui model coupe-SUV foarte modern, in doua usi si dotat, asa cum sta bine unei masini de expozitie, cu jante gigantice. Numele este unul compus, din "future" si "on", si sugereaza ca stilul conceptului va dicta viitorul masinilor electrice ale marcii si nivelul acestora de conectivitate.

Prezentata ca fiind o masina sport construita pe o platforma SUV, noul Futuron este complet electric si a fost echipat cu sistem de tractiune integrala, desi Kia nu ofera prea multe detalii la capitolul hardware. Stim ca acest nou concept ajunge la 4.850 de mm lungime, un ampatament masiv de 3.000 de mm si o inaltime de doar 1.550 de mm.

In plus, noua grila corporate de tip "tiger nose" a producatorului a fost reinterpretata si este, pe aceasta masina, destul de lata pentru a se intalni cu farurile. Mai mult, aceasta este si luminoasa.

Asemeni conceptului Imagine by Kia prezentat, la Geneva Motor Show 2019, in luna martie, si Futuron este doar o idee despre viitorul electric al producatorului, asa ca speram ca modelele ecologice viitoare sa se inspire din aceste doua vehicule.

Avand forma unui diamant, acoperisul panoramic al modelului pare sa fie inspirat stilistic de o farfurie zburatoare, in timp ce senzorii LIDAR incorporati in acesta ofera vehicului autonomie de nivel 4.

Cabina este la fel de speciala ca exteriorul masinii, in special datorita scaunelor frontale care isi modifica forma si pozitia imediat ce volanul se retrage si este activat sistemul autonom. In aceasta pozitie, Kia sustine ca pasagerii din fata se vor simti la fel de confortabil ca pasagerii de la clasa intai a unui avion, diferenta fiind facuta si de motivul de piele de dragon vizibil in cabina, o legatura importanta cu cultura veche chineza.

La final, trebuie sa recunoastem ca Futuron este putin prea extravagant pentru a ajunge pe linia de productie curand, dar ne asteptam ca unele elemente de design sa-si gaseasca loc pe viitoarele motoare electrice.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Kia

Newsletter