Jaguar XE SV Project 8 Touring: o masina cu adevarat senzationala!

2019 Jaguar XE SV Project 8 Touring

Sa nu uitam ca proiectul Jaguar XE SV este cu adevarat dement! Cu un motor V8 supraalimentat de 5,0 litri sub capota, care produce nu mai putin de 592 de cai, masina poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 3,3 secunde si poate atinge, in conditii favorabile, o viteza maxima de 321 de km/h.

In plus, gratie aripii sale dorsale masive si a graficii iesite din comun, noul XE SV Project 8 nu este chiar definitia corecta a ideii de subtil. Cu toate aceste informatii in minte, Jaguar tocmai ce a lansat pe piata o editie limitata, mai putin agresiva, a modelului XE Project 8.

Noua varianta Touring renunta la aripa spate standard si la partile grafice (care raman, insa, optionale), componente pe care le inlocuieste cu un spoiler subtil si cu vopsea traditionala.

Cu cele patru nuante in care este valabil, portocaliu Valencia, gri satinat Corris, verde British Racing si albastru Velocity, rezultatul final este supersedan cu un profil senzational si cu aceeasi putere la rotile motoare.

In plus, motorul V8 supraalimentat de 5,0 litri si cei 592 de cai ai sai de pe versiunea conventionala XE Project 8 este pastrat si pe aceasta versiune. Ba chiar, modelul accelereaza tot in 3,3 secunde, insa viteza maxima coboara la 300 de km/h. Nu ca am avea motive sa ne plangem.

"Project 8 a fost primit foarte bine inca de la momentul lansarii oficiale, lucru care demonstreaza ca echipa Special Vehicle Operations este in stare sa creeze un sedan Jaguar compact capabil sa rivalizeze cu orice supermasina", a declarat Jamal Hameedi, directorul acestui departament.

"Specificatiile noului Touring au transformat Project 8 si au facut din el o masina pe care multi dintre fani o prefera, in special datorita felului sau discret de a fi, fara compromisuri si extrem de multa dinamica", a completat oficialul Jaguar.

Cei cu adevarat interesati de aceasta versiune simplificata a supersedanului britanic trebuie sa se grabeasca. Jaguar va construi doar 15 exemplare ale XE Project 8 Touring si toate vor avea aceeasi configuratie traditionala in patru scaune.

Ce nu stim deocamdata este cat va costa aceasta versiune in comparatie cu varianta Project 8 standard, dar sa ne amintim ca aceasta pleaca, in Marea Britanie, de la 149.995 de lire sterline.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Jaguar

Newsletter