Hyundai Kona Hybrid debuteaza in Europa: un mic crossover extrem de eficient!

2019 Hyundai Kona Hybrid

Familia Hyundai Kona creste in Europa cu un nou model hibrid, care se alatura variantei termice si celei complet electrice. Vanzarile pe continentul european vor incepe in august, dar nu avem, deocamdata, nici o informatie despre preturi.

Noul Kona Hybrid este echipat cu un motor in patru cilindri de 1,6 litri si cu unul electric, combinatie care ajunge la 139 de cai si un cuplu-forta de 265 de Nm. Propulsorul termic ajunge la 104 cai si 147 Nm, in timp ce motorul electric produce 43 de cai si 170 Nm.

Aceasta combinatie hibrida se foloseste de un pachet de baterii litiu-ion polimer de 1,56 kWh, iar singura cutie de viteze disponibila este una in sase trepte cu dublu-ambreiaj.

Hyundai estimeaza ca noul model poate atinge 100 de km/h in 11,2 secunde si poate atinge o viteza maxima de 160 de km/h. Mai mult, pe piata europeana, producatorul anunta ca masina va avea un consum combinat mai mult decat excelent: 3,9 litri la 100 de km.

Daca ne intrebati pe noi, noul Kona Hybrid arata cam la fel ca versiunea cu motor cu combustie interna. Singura diferenta estetica notabila se refera la noile jante de 16 si, optional, 18 inch.

Acelasi lucru se intampla si in cabina, singura modificare tinand tot de estetica si facand referire la pachetul in doua tonuri de culoare alb-negru. Accentele albe pot fi intalnite pe cateva dintre gurile de aer si pe schimbatorul de viteze, iar cele negre pe manerele portierelor, volan si pe celelalte guri de aer. Din pachet mai face parte si plafonul de culoare gri.

Interiorul este echipat standard cu un sistem de infotaiment cu display de 7 inch, dar poate beneficia, optional, si de un display de 10,25 de inch.

Sa nu uitam sa amintim de sistemele de siguranta, printre cele optionale numarandu-se cel de avertizare la coliziunea frontala sau cel de evitare, cu detectia biciclistilor si a pietonilor.

Cei interesati, insa, pot avea si un sistem adaptiv de control al directiei de mers, cu stop and go, unul de monitorizare a limitelor de viteza sau a unghiurilor moarte si un asistent la pastrarea benzii de mers.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Hyundai

Newsletter