Fisker EMotion: primele informatii oficiale! Cand se va lansa automobilul si cat costa acesta?

2019 Fisker EMotion

Tehnologia escaladeaza culmi din ce in ce mai inalte. Masinile electrice sunt la moda sau… sunt mai sanatoase pentru mediu, prin urmare si pentru noi. Constructorii auto investesc in masini electrice si in statii de incarcare electrica, insa ne confruntam cu problema timpului de incarcare si problema autonomiei masinilor electrice.

O masina electrica nu are o autonomie atat de mare precum o masina alimentata cu diesel sau motorina. Insa trecand peste asta, tot problema timpului ramane cea mai intalnita printre toti posesorii de masini de acest tip.

Pentru Henrik Fisker, problema timpului se deruleaza la nivelul lansarii masinii, nicidecum la nivelul timpului de inarcare. Fisker isi va prezenta automobilul la CES 2018 (Consumer Electronics Show). EMotion este prima masina electrica din lume care se poate incarca intr-un timp de 9 minute.

Citeste si: China intra pe piata vehiculelor electrice cu noul concept electric Byton

Autonomia acestei masini este de 650 de kilometri, iar in 9 minute poate oferi o autonomie de 160 de kilometri. Fisker mai spune ca bateria ofera cea mai mare densitate de energie din lume, cu o singura conditie: sa folosim sistemul masinii denumit UltraCharger.

Fisker EMotion este prevazuta cu tehnologie hardware pentru conducere autonoma integrata. Fisker va activa aceasta functie atunci cand va deveni legala si sigura pentru uzul zilnic.

Acest automobil este echipat cu sistem de tractiune integrala: asta inseamna ca are cel putin cate un motor electric pe fiecare ax. Viteza maxima este limitata la 259 de kilometri/h. O sa ai de ales intre varianta Fisker EMotion cu 4 locuri sau varianta cu 5 locuri.

Versiunea standard a masinii primeste jante de 24 de inch. Daca nu-ti plac acestea, poti opta pentru pachetul special de jante Carbon. Automobilul este echipat cu senzori Lidar. Acestia sunt capabili sa scaneze drumul in toate directiile si face parte din pachetul de tehnologii si sisteme autonome care ii vor permite lui Fisker EMotion sa se conduca singura.

Fisker mai spune ca in prezent se concentreaza si pe dezvoltarea unei baterii confectionata din electroliti solizi care sa ofere o densitate a energiei de 2.5 mai mare si care sa ajute automobilul sa ajunga la o autonomie de peste 800 de kilometri. Daca reuseste sa faca asta, timpul de incarcare scade de la 9 minute la doar cateva minute.

Si daca toate caracteristicile acestei masini te atrag, trebuie sa stii ca livrarea masinii va incepe in anul 2019. Poti insa sa platesti un avans si sa ocupi un loc pe lista de asteptare. Avansul este de 2000 de dolari, pretul final al masinii fiind de 129000 de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM VERIFICI DACA MASINA PE CARE O CUMPERI E FURATA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter